Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Shade And Dust – Erode
Eigen Beheer
Release datum: 23 september 2019
Tekst: Koen de Waele – 11 december 2019
“Shade And Dust bewijst hier dat ze niet altijd moeten doorbeuken om goed te zijn.”
8/10

Deze Franse alternatieve death metal band werd opgericht in 2015. Beïnvloedt door bands als Lamb Of God, Sepultura en Devildriver combineren ze hun death metal met een fikse dosis thrash en flink wat groove erover. Na wat succesvolle shows in de omgeving (lees Nantes) ging de band naar dezelfde studio waar Loudblast en Dagoba al werk hadden opgenomen, voor hun debuut ‘Erode’.

‘Nuit Incandescente’ is een vier minuten durende opener waarin de band bewijst dat ze heel wat invloeden in hun muziek hebben verwerkt. Na een mooi akoestisch begin valt de rest in en hoor je een leuk en opzwepend instrumentaal nummer met melodieus gitaarwerk. Pas vanaf het tweede ‘Emergensystem’ komt zanger Kolia erbij. Hij beschikt over die grommende en gruntende zangstijl die zo typerend is voor groove metal. Het bekt in elk geval heel lekker. Een van de sterkere nummers is ‘Blackmailed’. Het klinkt erg druk met een pak veranderingen in het ritme. Halverwege is een akoestische break waarna een zachte fluisterstem afgewisseld door hevige uitvallen opbouwt tot een stevig einde. Die akoestische tussendoortjes komen later in nog heel wat nummers terug. Het mooie gitaarspel zorgt telkens voor een aangename rustpauze. Nog zo een uitschieter is ‘Many Shades’ dat begint en eindigt met flamenco achtig gitaarspel. Ook afsluiter ‘L’érosion’ is een mooi instrumentaal werk met wat jazzinvloeden. Shade And Dust bewijst hier dat ze niet altijd moeten doorbeuken om goed te zijn.

Deze stevige groove death metal is niet voor iedereen weg gelegd, maar de fans van het genre zullen hier zeker wel wat mee kunnen.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.