Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Secret Rule – The Resilient
7Hard Records
Release datum: 17 juni 2022
“Er is geen enkel zwak nummer te vinden op dit nieuwe album en dat zorgt er voor dat de plaat van begin tot eind blijft boeien”
8/10
Sjak Roks I 29 juni 2022

De Italiaanse heavy metal formatie Secret Rule behoort zonder twijfel tot de meest produktieve bands in de scene, want met ‘The Resilient’ is men reeds toe aan hun achtste full-length studio-album en dat terwijl de band pas in 2014 is opgericht. Daarbij dient wel te worden gezegd dat ze tijdens de Corona-pandemie ook de toepasselijk getitelde plaat ‘Quarantine: The Other Side Of Us’ hebben uitgebracht, dat geen eigen werk bevatte maar een aantal zeer geslaagde covers van bekende artiesten zoals Ozzy Osbourne, Tears For Fears, Within Temptation, Amy Winehouse en Arch Enemy om er maar een paar te noemen. Nu is het natuurlijk wel leuk om op het gebied van kwantiteit bovengemiddeld te scoren, maar als dat ten koste gaat van de kwaliteit schiet je daar niet zo veel mee op. Gelukkig zit het wat dat betreft bij Secret Rule wel goed, want ‘The Resilient’ bevat een negental prima metal songs die het bij de heavy metal liefhebbers ongetwijfeld goed zullen doen.

Het door gitarist Andy Menario geschreven materiaal vertoont wat meer variatie dan op hun vorige albums en dat is een groot pluspunt. Verder zitten de nummers vol met lekkere vette riffs en solos, terwijl Andy zich nergens te buiten gaat aan bovenmatige ego-tripperij. De energieke zangeres Angela Di Vincenzo heeft een krachtig en aangenaam stemgeluid en haar vocalen zorgen op ‘The Resilient’ voor de spreekwoordelijke kers op de taart. Er is geen enkel zwak nummer te vinden op dit nieuwe album en dat zorgt er voor dat de plaat van begin tot eind blijft boeien. De tracks ‘One More’, ‘I Wanna Cry’ en ‘Time To Reset’ zijn wat mij betreft de beste nummers van ’The Resilient’, al blijft de rest daar niet ver bij achter. Secret Rule heeft tot op heden nog niet echt de sprong naar het grote publiek kunnen maken, maar met dit nieuwe album heeft men zeker weer een grote stap in de juiste richting gezet.