Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Sapphire Eyes – Magic Moments
Pride And Joy Music
Release datum: 15 mei 2020
“Sapphire Eyes verdient het zeker om door een breder publiek te worden gehoord.”
8.4/10
Wim Rueter I 06 mei 2020

Sapphire Eyes is al sinds 2011 actief als band. Het eerste album is misschien iets meer een project van keyboardspeler en bandbaas Niclas Olsson (o.a. Alyson Avenue) te noemen, maar met ‘Magic Moments’ is er toch echt sprake van een band. Op de Finse zanger Kimmo Blom na, is de band van Zweedse origine.

De band speelt AOR met een stevig randje edoch de keyboards van Olsson nemen een aangename prominente rol in tijdens de elf nummers die het album rijk is. Gelukkig is Sapphire Eyes op een relatief groot label (Pride And Joy Music) terecht gekomen. Meer dan eens worden dit soort albums in eigen beheer uitgebracht of op piepkleine labels. Waarom ik dit benadruk? Sapphire Eyes verdient het zeker om door een breder publiek te worden gehoord. Mogelijk is Sapphire Eyes iets te licht van gewicht voor een deel van onze lezers, maar dat het kwalitatief goed in elkaar steekt en het meezing gehalte hoog is, valt zelfs door de grootste death metal purist niet te ontkennen. Een mooi voorbeeld hiervan is ‘Magic Moment’. De rol van zanger Blom mag zeker niet onderschat worden, de man bezit een sterk en FM vriendelijk stemgeluid. Op ‘Bring Back The Night’ krijgt Blom vocale ondersteuning van voormalig Nightwish zangeres Anette Olzon, wat resulteert in een puik nummer waar beide stemmen elkaar duidelijk complimenteren. ‘Do You Think About Us’ is één van de sterkste tracks op ‘Magic Moments’. Mede door de lekker melodieuze en pittige gitaarsolo.

Al met al is dit een kwalitatief sterk album. En nee, ik ga niet zeggen dat dit verplichte kost is voor de AOR liefhebber. Die hebben ‘Magic Moments’ vast al pre-ordered.