Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Runespell – Verses in Regicide
Iron Bonehead
Release datum: 10 september 2021
“als je het resultaat hoort, heb je al snel door hoe komt dat de man zijn albums aan hoog tempo uitpoept”
4/10
Koen de Waele I 4 september 2021

‘Verses In Regicide’ is het vierde album op vijf jaar tijd van Runespell, het eenmansproject van de Australiër Nightwolf. Op zich is dat zeker een indrukwekkende prestatie te noemen, maar als je het resultaat hoort, heb je al snel door hoe komt dat de man zijn albums aan hoog tempo uitpoept.

De zeven nummers verspreidt over zevenendertig minuten klinken erg pover en alles lijkt sterk op elkaar. Het gitaarwerk dat niet echt veelzeggend is, kan je eigenlijk nog als het beste beschouwen. De eerste twee nummers ‘Structures Of Collapse’ en ‘Vengeance Reign’ duren elk iets meer als zes minuten en hebben iets weg dat vaag op de allereerste Noorse black metalplaten lijkt. Het volgende ‘Realm Of Fire’ start leuk met bezwerende drumritmes en bevat wat epische Bathory invloeden, maar muzikaal blijft het alweer een mistroostig ding. Het monotone gekrijs van Nightwolf maakt het niet veel beter.

Verder krijg je halverwege en als afsluiter clichégewijs nog twee akoestische gitaarstukjes te horen. Dan zijn er betere bands te ontdekken.