Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Riot – Rock World
Metal Blade
Release datum: 27 maart 2020
Tekst: Sjak Roks – 23 maart 2020
“Het meest interessante gedeelte zit hem voor mij aan het einde van de plaat, waar de nummers ‘Medicine Man’ en ‘Magic Maker’ vertolkt worden met Jag Panzer-zanger Harry Conklin’ achter de microfoon.”
7.5/10

Al vanaf hun allereerste release ‘Rock City’ uit 1977 ben ik een groot liefhebber van deze uit New York afkomstige band en daar is ondanks alle bezettingswisselingen die er in de loop der jaren hebben plaatsgevonden anno 2020 nog niets aan veranderd. Natuurlijk heeft iedereen zo zijn favoriete periodes en persoonlijk ben ik nogal te porren voor de platen met Guy Speranza en Tony Moore als zanger, maar ook de overige albums zijn absoluut te moeite van het beluisteren waard. Nauwelijks een jaar na de live-plaat ‘Live In Japan’ komt deze ‘Rock World (Rare & Unreleased 87 – 95)’ op de markt, waarop zoals de titel al suggereert vooral nummers uit de ‘Thundersteel’ en ‘The Priviliege Of Power’ periode op te vinden zijn.

Nu zijn we de afgelopen jaren al behoorlijk verwend met de nodige exotische Riot-comilaties, zoals de twee box-sets ‘The Official Bootleg Box Set Volume 1 & 2’ en de vier ‘Archives’-CD/DVD releases en mede daarom is deze ‘Rock World’ voor de echte Riot-fan zeker interessant te noemen, maar moeten we tevens constateren dat hij voor de alle overige metal liefhebbers absoluut niet onmisbaar is. Natuurlijk is een nummer zoals ‘Rockworld Theme’ (met Guy Speranza op zang) leuk om te horen en dat geldt zeker ook voor de ‘Privilege Of Power’ demo’s (met Tony Moore als zanger), maar dat maakt deze ‘Rock World’ zeker geen essentiele release. Het meest interessante gedeelte zit hem voor mij aan het einde van de plaat, waar de nummers ‘Medicine Man’ en ‘Magic Maker’ vertolkt worden met Jag Panzer-zanger Harry Conklin’ achter de microfoon. Deze twee songs waren onderdeel van Harry’s auditie bij Riot toen men op zoek was naar een vervanger voor Tony Moore, maar zoals bekend werd deze positie gegund aan Mike DiMeo.

De vijftien aanwezige nummers voegen zoals gezegd zeker wat toe voor de echte Riot-fans, maar zullen enigszins schouderophalend onthaald worden door het overgrote gedeelte van de metal community. Leuk voor de verzameling, maar daar blijft het dan ook wel bij…

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.