Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Testament – Titans Of Creation
Nuclear Blast
Release datum: 03 april 2020
Tekst: Sjak Roks – 23 maart 2020
“’Titans Of Creation’ laat wederom op niet mis te verstane wijze horen dat Testament nog steeds tot the absolute top binnen de thrash metal behoort en gezien het feit dat men dat al zo’n vijfendertig jaar doet verdient zeker respect.”
9/10

De Amerikaanse formatie Testament is reeds sinds jaar en en dag één van de vaandeldragers binnen het thrash metal genre en deze inmiddels dertiende full-length plaat ‘Titans Of Creation’ zal die positie alleen maar bevestigen en wellicht nog versterken. Natuurlijk zijn de verwachtingen altijd hoog gespannen bij een nieuw album van deze thrash metal veteranen en gelukkig kunnen we constateren dat die hoge verwachtingen ook dit keer schijnbaar moeiteloos ingelost worden. Net zoals bij de recente voorgangers ‘Dark Roots Of Earth’ (uit 2012) en ‘Brotherhood Of The Snake’ (uit 2015) staat ook ‘Tides Of Creation’ vol met schitterende thrash metal composities die de liefhebbers van het genre zeker zullen aanspreken.

De riffs van het gitaristenduo Alex Skolnick en Eric Peterson zijn wederom meedogenloos, terwijl ook hun solo-partijen bol staan van de energie en viruositeit. Ook frontman Chuck Billy bewijst andermaal tot de allerbeste vocalisten van de thrash metal te behoren en het song materiaal biedt ook ditmaal alle gelegenheid om zijn niet geringe vocale capaciteiten te etaleren. Mijns inziens is Testament op zijn sterkst wanneer het gaspedaal helemaal ingedrukt wordt, maar ook de wat meer mid-tempo groovy thrash metal nummers zijn absoluut de moeite van het beluisteren meer dan waard.

Opener ‘Children Of The Next Level’ is een goede indicatie van wat je op ‘Titans Of Creation’ te horen zult krijgen, maar dit is zeker niet het beste nummer wat onze Amerikaanse vrienden te bieden hebben. Wat dat betreft hebben de ultieme thrash songs zoals ‘Curse Of Osiris’, ‘The Healers’ en ‘False Propeth’ nog veel meer te bieden, maar zoals we van Testament gewend zijn is er gewoonweg geen enkel zwak nummer op het gehele album te vinden. ‘Titans Of Creation’ laat wederom op niet mis te verstane wijze horen dat Testament nog steeds tot the absolute top binnen de thrash metal behoort en gezien het feit dat men dat al zo’n vijfendertig jaar doet verdient zeker respect. Als men in de toekomst albums zoals deze ‘Titans Of Creation’ blijft uitbrengen, zal het voor de nieuwe generatie bands ook erg moeilijk worden om Testament van de troon te stoten. Voor mij blijven ‘The Legacy’ en ‘The Gathering’ nog steeds de beste platen van Testament, maar ‘Titans Of Creation’ benadert dit niveau zeer zeker. Derhalve verplichte aanschaf voor iedere metal liefhebber die old school thrash een warm hart toedraagt!

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.