Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Ricky Warwick – When Life Was Hard And Fast
Nuclear Blast
Release datum: 19 februari 2021
“Ricky Warwick is een zeer gepassioneerde en overtuigende rasmuzikant en kan in al zijn muzikale variaties altijd topkwaliteit bieden; zo ook bij deze nieuwste creatie.”
8/10
Cor Schilstra I 05 februari 2021

Ricky Warwick is reeds vanaf de jaren 80 bekend als kortstondig slaggitarist van New Model Army en later als frontman van The Almighty. Naast vele muzikale avonturen, waaronder geslaagd en gevarieerd solo materiaal, zullen sommigen hem ook kunnen kennen van de meer recente Thin Lizzy reïncarnatie Black Star Riders.

Ricky Warwick is een zeer gepassioneerde en overtuigende rasmuzikant en kan in al zijn muzikale variaties altijd topkwaliteit bieden; zo ook bij deze nieuwste creatie. Een gevarieerde mix uiteenlopend van direct pakkende kwaliteitsrock met een hoog Thin Lizzy gehalte, een recht uit het hart ballade met gastrol van zijn dochter Pepper (‘Time Don’t Seem To Matter’), een verrassende cover (‘Gunslinger’ van Mink DeVille) tot een Wildhearts ‘Suckerpunch’ high energy punkrocker (‘Never Corner A Rat’) en van alles daar tussenin. Het enige dat ik mis op deze plaat is een nummer dat me het gepassioneerde Slobberbone country-folk-rock gevoel kan geven, zoals dat bij sommige stukken solo materiaal in verleden voorkwam. Naast deze kanttekening is deze nieuwste release gewoon een puik album en zijn deze nummers van dusdanige kwaliteit dat ik me kan voorstellen dat het merendeel ook in solo singer-songwriter versies overtuigend kunnen worden neergezet door deze grootmeester.