Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Terrordome – Straight Outta Smogtown
Selfmadegod Records
Release datum: 05 februari 2021
“Ondanks de slecht gekozen bandnaam is ‘Straight Outta Smogtown’ een album dat je als thrash metal en/of death metal fan absoluut even moet beluisteren.”
8/10
Erik Boter I 05 februari 2021

Bij een bandnaam als Terrordome zou je misschien kunnen denken aan fout gabberhouse festival. Die associatie had ik er in ieder geval mee. Gelukkig is Terrordome een thrash metal bandje, uit Polen nog wel. Ze komen dus ‘Straight Outta Smogtown’ en hebben maar liefst veertien nieuwe tracks bij zich.

Ik ben best onder de indruk geraakt van dit schijfje. De band heeft al even de tijd gehad om op elkaar ingespeeld te raken want dit is hun derde langspeler. Dat is goed te horen want er wordt zo strak als een eendenreet gemusiceerd. Vooral de drums en slaggitaarpartijen zijn strak ingespeeld, daar is geen speld tussen te krijgen. De nummers op ‘Straight Outta Smogtown’ kenmerken zich verder door een enorme afwisseling onderling en ook in de nummers zelf. Pak ‘Money Kills’ er maar eens bij, of ‘Worried Again’ dat bij elkaar gehouden wordt door een veelheid van heerlijke tempowisselingen. De invloeden van de band komen niet alleen vanuit de thrash. Hier en daar worden de randjes opgezocht in bruutheid, waardoor je soms ook naar death metal aan het luisteren bent. Het maakt de muziek alleen maar spannender. Zanger (en gitarist) Uoppa Terror (goede achternaam) heeft een strot gelijk het jongere broertje van Martin van Drunen. Uoppa brult dat het hem een lieve lust is, maar weet een emotie aan zijn stem toe te voegen zoals eigenlijk alleen Van Drunen dat kan. De boosheid spat er werkelijk van af, aangedikt met een ‘Van Drunen snik’ waardoor de inhoud ook echt gemeend over komt. Asphyx fans snappen waarover ik het heb.

‘Possessed by Blyat’ is een furieuze opener, dat wordt ingeleid door het akoestische ‘Terrorizing The Nation’ waarvan de titel wel heel actueel is dezer dagen. ‘Worried Again’ heeft door het lome gitaarritme ook wat death metal invloeden en klinkt lekker zwaar en boos. In ‘Plastic Death’ is van ver weg Slayer als invloed te horen, vooral in de zang. In ‘Your Personal Comfort Versus Global Disaster’ horen we dat de band (die verder nog bestaat uit drummer Rob Sixkiller, bassist Virious en gitarist Paua Siffredi) begaan is met het milieu, niet alleen in de tekst maar ook in furieusheid want wat het is het snelste met meest agressieve nummer van het album. Alleen afsluiter ‘The Day They Left Their Graves’ (dat wordt voorafgegaan door een geluidsfragment uit een horrorfilm, zo lijkt het) komt wat dat betreft in de buurt. Ondanks de slecht gekozen bandnaam is ‘Straight Outta Smogtown’ een album dat je als thrash metal en/of death metal fan absoluut even moet beluisteren. Je zult positief verrast worden!