Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Reternity – A Test Of Shadows
Black Sunset/MDD
Release datum: 25 september 2020
Ook op dit tweede album zijn de invloeden divers en hoor je thrash, hardrock en heavy metal gemixt tot een eigen sound.”
7.5/10
Henk Biesterveld I 19 september 2020

In 2019 bracht Reternity het prima debuut album ‘Facing The Demon’ uit. Slechts een jaar later is de band terug met het nieuwe ‘A Test Of Shadows’. De band trekt de lijn van het debuut verder door en dat wil zeggen dat er op dit album weer een bonte verzameling songs terecht is gekomen. Ook op dit tweede album zijn de invloeden divers en hoor je thrash, hardrock en heavy metal gemixt tot een eigen sound.

Na een kort intro is ‘Sniper’s Death’ de overtuigende opener. In eerste instantie wordt ik verrast door het keyboard intro van het nummer maar al gauw nemen de felle gitaren het over. Melodie en meer thrashende stukken wisselen elkaar af op deze plaat waar diversiteit tussen de nummers troef is. Gitaristen Oskar en Carsten zijn lekker op dreef en weten prima solo’s af te leveren. De ritme sectie staat ook als een huis en het enige wat een beetje tegen valt is de zang. Deze kwam op het vorige album beter tot zijn recht en staat naar mijn smaak iets te hard en te droog in de mix. Aangezien de songs over de hele lijn beter zijn dan op het debuut toch een kleine stijging in waardering. Luistertips zijn ‘(We Were) The Gods’ en de semi ballad ‘A Grave Called Home’.