Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Redlight King – In Our Blood
AFM Records
Release datum: 3 maart 2023
“Het album luistert weg als een lekker vlot poprockalbum”
8/10
Erik Boter I 19 februari 2023

Een wijs man zei ooit: “Verandering van spijs doet eten”. Het is dan ook wel eens lekker om in een stortvloed van heavy-, death- en powermetal releases een keer een soort popplaat te moeten bespreken. Met metal heeft het Canadese Redlight King namelijk helemaal niks te maken.

Wanneer je ook materiaal van artiesten als Bryan Adams, Foo Fighters of zelfs Kensington in de kast hebt staan, lees dan verder. Redlight King is een project van zanger en gitarist Mark Kasprzyk, een man die in Canada een zekere status geniet als solo artiest en producent. Met Redlight King maakte hij eerder ‘Something For The Pain’ (2011) en ‘Irons In The Fire’ (2013) die beide door het niet misselijke major label Hollywood Records werden uitgebracht. Redlight King wordt gecompleteerd door Julian Tomarin, Brian Weever en Mark Goodwin. Je zou zo maar een nummer van deze band kunnen kennen, omdat verschillende tracks hun weg naar soundtracks hebben gevonden in verleden (The Avengers, Iron Man 3 en The Italian Job).

‘In Our Blood’ is dus het derde product van Kasprzyk (kort “Kaz”) en zijn vrienden. Het album luistert weg als een lekker vlot poprockalbum. Soms zijn de tracks wat heavier (‘Paid Off’ bijvoorbeeld is een erg fijne rocker) maar er staan ook minder zware liedjes op die in een moderne Top 40 niet zouden misstaan (‘End Of A Shotgun’ kwalificeert zich daar onder andere voor, inclusief “Whoo-hoo-hoo” refreintje). ‘Evil Lies’ is zelfs pure pop (zoals Steven Wilson die een paar jaar geleden maakte) maar blijft gewoon een lekker liedje, een goede compositie.

De productie (van Kaz zelf) is eigentijds en open, erg prettig om naar te luisteren. De man is sowieso een multitasker want ook het artwork is van zijn hand. Een veelzijdig man dus, deze Kaz. Wanneer je metal oren moe zijn en even wat anders willen, of als poprock je ding is, geef ‘m een kans. Ik vind het een lekkere plaat.

Photo: David Harris