Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Red Dead – Forest Of Chaos
Great Dane Records
Release datum: 28 februari 2020
Tekst: Koen Bakker – 14 maart 2020
“De memorabele riffs ontbreken, de nummers klinken wat inspiratieloos en de productie voldoet niet aan de hedendaagse maatstaven.”
6/10

Red Dead, niet te verwarren met Red Death die in 2019 het ‘Sickness Divine’ album uitbrachten via Century Media, is een Frans trio dat sinds 2011 aan de highway to hell timmert. Zij hebben reeds een full-length getiteld ‘Therapy Of Evil’ (2017) en een split met Undead Vision en Son Of A Shotgun (‘Sons Of Red Visions’, 2018) via Great Dane Records uitgebracht en hetzelfde label bracht recentelijk ook ‘Forest Of Chaos’ uit.

Red Dead serveert ons een redelijke pot old school death metal die geïnspireerd is op de roemruchte jaren Negentig. Dit is an sich nog geen reden om meteen naar de winkel te stiefelen, want toen was niet alles goud wat blonk, denk maar eens aan groepen als Morta Skuld, Banished of Crusher, die geen deuk in een zacht pakje boter wisten te slaan met hun ietwat saaie benadering van het ons zo geliefde death metal genre. Anno 2020 weet Red Dead mij herinneringen op te roepen aan dergelijke bands. De memorabele riffs ontbreken, de nummers klinken wat inspiratieloos en de productie voldoet niet aan de hedendaagse maatstaven. En toch he, ik vind dit stiekem toch wel een erg leuk schijfje want ik hou helemaal niet zo van dat gepolijste gedoe. En laat ik nou toch ook gewoon heel wat CD’tjes van Morta Skuld, Banished en Crusher in de kast hebben staan. Jij ook? Check dan ook Red Dead gewoon eens.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.