Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Frankenshred – Electric Axe Attack
Killer Metal Records
Release datum: 13 december 2019
Tekst: Koen Bakker – 14 maart 2020
“Een krachtige zanger, uitstekende muzikanten, aantrekkelijke up tempo nummers en een heldere productie zorgen er voor dat ‘Electric Axe Attack’ de boeken in kan als een potentiële klassieker in het genre.”
9/10

Guttegut, uit het niets is daar ineens een geweldige heavy / power CD van Frankenshred uit Phoenix / Arizona. Ik had nog nooit van deze groep met die rare bandnaam gehoord, maar ze bestaan toch al een behoorlijke tijd, namelijk sinds 1996. In de tussentijd wisten zij een aantal releases uit te brengen: ‘Frankenshred’ (1997), ‘Evil Shred’ (2000), ‘Guitar Master’ (2001) en ‘Cauldron Of Evil’ (2009). En nu is daar dan ‘Electric Axe Attack’ via het Duitse Killer Metal Records. Als je net als ik fan bent van dat label kun je deze CD gewoon blind aanschaffen.

Killer Metal is de juiste thuishaven voor dergelijke bands want kwaliteit is altijd gegarandeerd bij dit label. Op ‘Electric Axe Attack’ word je meegenomen op een 67 minuten power metal / shred orgie die zijn weerga niet kent. De CD begint met de uitspraak “start your engines”, waarna het nummer ‘Hard, Fast And Loud’ losbarst. Fans van met name Overkill, Dr. Mastermind, Toxik en Helstar gaan hier heel veel plezier aan beleven. Een krachtige zanger, uitstekende muzikanten, aantrekkelijke up tempo nummers en een heldere productie zorgen er voor dat ‘Electric Axe Attack’ de boeken in kan als een potentiële klassieker in het genre.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.