Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Pussies On The Dancefloor – Pussies On The Dancefloor
Zoundr
Release datum: 06 december 2019
Tekst: Wim Rueter – 23 januari 2020
“‘Ook de Pussies hebben hun muzikale wortels in de jaren tachtig glam metal en bedienen zich van seksistisch geleuter in de teksten.”
4/10

Het Duitse Pussies On The Dancefloor werd in 2017 uit de Duitse klei gestampt door bassist Ray Dancefloor en drummer Tom Timber. Nou, drie belachelijke namen gevat in één zin, toch knap. Deze Pussies hebben een groot voorbeeld, te weten Steel Panther. Dat maakt de opener ‘Big Balls’ van dit debuut wel duidelijk. Ook de Pussies hebben hun muzikale wortels in de jaren tachtig glam metal en bedienen zich van seksistisch geleuter in de teksten.

Maar nu even pas op de plaats. Waar Steel Panther muzikaal en met hun songs weet te overtuigen en entertainen, wil dat met onze Duitse poezenvrienden niet lukken. Het enige enigszins vergelijkbare onderdeel is dat de twee gitaristen van de Pussies ons af en toe ook met lekker soleerwerk weten te verrassen. Zanger Leo ‘Goldenvoice’ Lightning (hoe verzinnen ze het) is niet bepaald een verhoging van de amusementswaarde. Niet door zijn vocale kunsten (of gebrek eraan), en zeker ook niet met de ronduit stupide, en niet grappige, teksten. Voorbeeldje? Waag je maar eens aan ‘Granny Panties’. Oh ja, voor een tenenkrommende cover zit je bij de Pussies ook goed. Hun interpretatie van het Taylor Dane nummer ‘Tell It To My Heart’ is echt een gruwel.

Op de EP die ook werd meegestuurd staan nog twee covers die zo slecht zijn dat je na het beluisteren ervan jezelf even moet knijpen of dit echt gebeurt is. Duitsers en humor, het blijft een paradox. In de biografie zegt de band met overtuiging tegen de wereld “Here we are! Take it or leave it!” Ze mogen nu éénmaal raden…

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.