Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Psycho Toaster – Psycho Toaster
Self Released
Release datum: 13 maart 2020
“Ook buiten een benevelde toestand om klinkt de muziek goed en relaxed.”
7.5/10
Bart Meijer I 25 april 2020

Het verbaast me altijd dat Nederland bekend staat om zijn vrije omgang met marihuana en dat het hier zo makkelijk te verkrijgen is, terwijl er stoner rock bands over de hele planeet voorkomen. Veel van deze bands raden dan ook aan om high te worden. Psycho Toaster is daar geen uitzondering op. Alhoewel beginnummer ‘Toasted’ de indruk wekt dat het over een simpel ontbijtje gaat, is toasted natuurlijk gewoon een ander woord voor knetterstoned.

Ook buiten een benevelde toestand om klinkt de muziek goed en relaxed. Psycho Toaster speelt een stoner rock zonder verborgen agenda. De volle riffs en het heldere, soms bluesy solowerk zijn heavy, goed te begrijpen en makkelijk te verteren. Evengoed weet de band ook subtielere stukken gitaar te verwerken in de nummers en op die manier een sfeer te creëren waardoor ‘Psycho Toaster’ het niveau rock ‘n roll overstijgt. De vocalen hebben, zoals de band zelf zegt, wel iets weg van die van Danzig, en gitarist Gober zingt de nummers dan ook overtuigend aan elkaar.

De debuutplaat van deze heren is een verzameling compacte, spetterende rock nummers waarin niet alleen een fijn gevoel voor humor tentoon wordt gesteld, maar ook een goed niveau aan muzikaliteit. Door de verschillende tempowisselingen swingt de boel lekker en met hier en daar een knipoog naar andere artiesten (het loopje in het begin van ‘Psycho Storm’ heeft bijvoorbeeld veel weg van Master Of Reality’s ‘J.B. Witchdance’) zal deze plaat niet misstaan in jouw platencollectie.