Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Project Renegade – Order Of The Minus
Self Released
Release datum: 31 oktober 2019
Tekst: Vera Matthijssens – 06 januari 2020
“‘De band is niet vernieuwend, maar pikt handig in op wat hen mogelijk wat buitenlands succes gaat geven. In elk geval klinken ze eerder Amerikaans dan Grieks.”
7.5/10

Project Renegade is een nieuwe naam. De band werd opgericht door zangeres Marianna en drummer Ody en wist naar volwassenheid te groeien met toevoeging van gitarist Nick en bassist Kay. Eerder brachten ze een EP (‘Cerebra’) uit en we merken dat ze live ervaring opgedaan hebben tijdens FEMME festival in Nederland, maar ook als support van As I Lay Dying en Evanescence. Men omschrijft de stijl graag als alternatief, heavy en groovy, met electronic en ambient elementen. Even afwachten of dit Grieks viertal ons dan wel kan bekoren op hun eerste volledige worp ‘Order Of The Minus’…

De Grieken hanteren de moderne Amerikaanse stijl. Dat betekent toegankelijke songs met raggende ritmes en vette (nu metal) riffs, gedomineerd door een goede zangeres die egaal en gesofistikeerd zingt. De songs zijn riff georiënteerd, geen gitaarsolo’s, dynamisch geproduceerd. De doelgroep lijkt me liefhebbers van Lacuna Coil (maar zonder mannelijke zang) en Evanescence. Het gebruik van samples voor een korte speech in drie songs hoort daar ook bij. Het strakke, hakkende ritme wordt in ‘The New Joker’ even onderbroken voor atmosferische passages en ook ‘In Another Life’ is wat zachter van aanpak. De drie laatste songs (waarvan ‘A Demon Has Escaped The Triangle’ een kort instrumentaal intermezzo is) hebben plots een ietwat ruimtelijke sfeer. We merken dat de teksten (over het universum) door anderen geschreven zijn en daar hoort een meer dromerig en zweverig sfeertje bij, wat vooral in de lange afsluiter ‘Black Mountain’ goed uit de verf komt. De band is niet vernieuwend, maar pikt handig in op wat hen mogelijk wat buitenlands succes gaat geven. In elk geval klinken ze eerder Amerikaans dan Grieks.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.