Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Musica Ex Machina

Release datum: 17-05-19

Door: Wim Rueter – 4 mei 2019

” Waar de band het allemaal over heeft, geen idee, maar rock & roll blijkt toch een internationale taal te zijn, Prins Svart bewijst dat met dit album.”

4/5

Waar wij in Nederland weinig tot geen echte rockbands hebben die in hun moerstaal zingen, lopen er in Zweden er genoeg van rond. Prins Svart bijvoorbeeld, die met ‘Inte Här För Att Stanna’ hun tweede album uitbrengt na het titelloze debuut van vorig jaar.

Het betreft hier vier muzikanten die hun sporen in het rock & roll wereldje al ruimschoots verdiend hebben. Het meest bekende bandlid is gitarist Henrik Bergqvist, die tien jaar de snaren beroerde voor The Poodles. Voordat Prins Svart werkelijkheid werd toerden de vier vrienden als Led Zeppelin tribute door Zweden in de jaren negentig. Dat verklaart dat de band muzikaal zijn wortels heeft in de jaren zeventig rock. Ondersteund door een puike productie van Dino Medanhodzic weet de band acht nummers lang te overtuigen. Ook de geest van Deep Purple waart bijvoorbeeld op fraaie wijze rond in het ijzersterke ‘Vargen Av Oss Tva’ (vrij vertaald ‘De Wolf In Ons’). ‘En Eftermittagsdröm’ is een mooi opgebouwd nummer dat een geweldig en bombastisch einde kent. Prins Svart heeft achter de microfoon ook de juiste man om al dit muzikale geweld vocaal te dragen. Stefan Berggren heeft een sterke en soulvolle stem die bij deze muziek als een handschoen past. Waar de band het allemaal over heeft, geen idee, maar rock & roll blijkt toch een internationale taal te zijn, Prins Svart bewijst dat met dit album. Goh, hadden we maar zulke Nederlandstalige bandjes rondlopen bij ons in de polder.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.