Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Boersma Records

Release datum: 10-05-19

Door: Wim Rueter – 4 mei 2019

” Misschien mis ik de clou, of hebben Duitsers nou echt geen gevoel voor humor? Wie het weet mag het zeggen, maar voorlopig heeft iedere AC/DC fan met dit album een leuk stukje surrogaat voor ‘the real thing’ in huis na aanschaf.”

 

3.5/5

‘Çolourblind’ is het tweede wapenfeit van de Duitse rockers Stinger. Hun eerste album ‘Disadvantaged’ bevat bijdragen van voormalig AC/DC leden Mark Currenti, Simon Wright en Mark Evans. Het laat zich dus raden uit welke hoek de grootste invloed komt, maar op deze plaat staat de band geheel op eigen muzikale benen. Alhoewel eigen benen, de AC/DC formule wordt ook op dit album nauwgezet als blauwdruk gehanteerd.

Met deze schijf kun je als liefhebber van boogie rock & roll dus niet echt mis gaan. Ondersteund door een sterke productie laat de band horen een goed ingespeeld geheel te zijn. Zanger Martin Schaffrath klinkt als zanger niet zo Duits als zijn naam doet vermoeden, en dat kan niet van iedere Duitse zanger gezegd worden die Engels zingt. Niet alle elf nummers zijn echter even sterk. De sterkste tracks zijn het vurige en rappe ‘Smile’ en het stuwende ‘Rollin’ Along’. ‘Mashed Potatoes’ is ook goed te pruimen, maar de infantiele video die men er bij geschoten heeft is een mispeer van de buitencategorie. De band maakt ermee duidelijk vooral niet serieus genomen te willen worden, anders kan ik niet verklaren waarom je op opblaasgitaartjes speelt en met puree loopt te smijten in je clip. Misschien mis ik de clou, of hebben Duitsers nou echt geen gevoel voor humor? Wie het weet mag het zeggen, maar voorlopig heeft iedere AC/DC fan met dit album een leuk stukje surrogaat voor ‘the real thing’ in huis na aanschaf.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.