Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Prime Creation – Tears Of Rage
Rock ‘n Growl
Release datum: 27 oktober 2019
Tekst: Jori van de Worp – 12 september 2019
“Ook het tweede album van Prime Creation is zeker weer de moeite waard voor fans van bands als Evergrey of Symphony X.”
8/10

Het is inmiddels zo’n twee jaar geleden dat ik kennis maakte met deze Zweedse heren middels hun korte maar uitstekende titelloze debuutalbum. Dit debuut heeft ze een deal opgeleverd met het niet insignificante label Rock ’n Growl en dat is waar nu het tweede album ‘Tears Of Rage’ op verschijnt. Het recept van de muziek is ongewijzigd: stevige en hedendaagse melodieuze metal richting bands als Evergrey, met ook instrumentale elementen uit de hardere metalen stromingen.

‘Fingers Crossed’ is de opener, en daarbij valt direct de verbetering in geluidskwaliteit op. De bassen klinken dieper waardoor de muziek nog een stuk zwaarder klinkt dan voorheen. De dubbele basdrums met een groovende riff staan aan de basis en hier heeft zanger Esa Englund een uitstekende basis om zijn diepe en al even uitstekende stem overheen te leggen. ‘Lost In The Shades’ doet moderner aan en heeft vooral erg goed keyboardwerk. ‘Before The Rain’ doet Symphony X-achtig aan maar leent vooral in het refrein ook duidelijk elementen uit de power metal. Kudo’s voor het sologedeelte met de piano erdoor! ‘Pretend Till The End’ en ‘Walk Away’ zijn weer een stuk moderner. ‘A Beggar’s Call’ is het meest veelzijdige muziekstuk op het album. Spannende keyboards, erg inventief gitaarwerk en een prachtig staaltje vocalen, luistertip! Met ‘Endless Lanes’ krijgen we nog een mooie ballad om de boel af te sluiten.

Ook het tweede album van Prime Creation is zeker weer de moeite waard voor fans van bands als Evergrey of Symphony X. Met dit album en die deal met Rock ’n Growl op zak zou ik zeggen, laat die eerste shows op het Europese vasteland maar komen!

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.