Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Porn – No Monsters In God’s Eyes Act III
Echozone
Release datum: 27 maart 2020
Tekst: Koen de Waele – 13 maart 2020
“In het gothic genre zal dit best wel goed ontvangen worden.”
7.2/10

Deze Franse band draait al mee sinds het begin van dit millennium en werd opgericht toen Philippe Deschemin aka Mr Strangler besloot een band op te richten. Zelf zijn ze fan van bands als Type O Negative, David Bowie, The Cure, Nine Inch Nails en nog een hele resem. Dat resulteert in een mix van dark rock en gothic rock. Of en toe eens een zweem metal is eerder in beperkte mate aanwezig.

Na enkele cd’s en een E, besloot de band om direct maar een drieluik te beginnen schrijven. Dat begon met ‘The Ogre inside – Act I’ in 2017 en ‘The darkest of human desires – Act II’ in 2019. Hoe deel een hier onthaald werd, kan je nog terugvinden. Over Act II werd in de LOM-archieven geen spoor teruggevonden.

Maar nu bereikt ons wel afsluiter ‘No Monsters In God’s Eyes – Act III’. De drie delen gaan over het leven van hoofdpersonage Mr Strangler. In het middelste deel moordt hij serieus wat af. Het derde deel gaat over zijn verblijf in de cel waarbij hij zijn executie afwacht en zijn leven nog eens overloopt en in dialoog gaat met de naderende dood. Ideaal voer dus voor een gothic plaat. Voor de mastering werd een beroep gedaan op Brian Lucey. Die werkte al samen met namen als Ghost, Marilyn Manson en Depêche Mode. Qua productie is het hier dus zeker wel in orde. Muzikaal is dit ook best wel te pruimen. Opener ‘Dead In Every Eyes’ klinkt lekker traag en duister en haalt het wat bij bands als Depêche Mode, Sisters Of Mercy en Type O Negative. In het gothic genre zal dit best wel goed ontvangen worden. Heel het album drijft wat in dezelfde sfeer. Hier en daar krijg je wat keyboards afgewisseld met een hardere gitaaraanslag. ‘In An Endless Dream’ is de onvermijdelijke semiballad met akoestische gitaren en de nodige strijkers erbij. ‘Some Happy Moments’ begint akoestisch waarna een diepe stem die recht uit het graf komt, begint te vertellen. Halverwege volgt een gitaar eruptie waarna het er wat steviger aan toe gaat.

Al bij al staan er best nog leuke nummers op het album waarbij fans van de gothic en darkwave scene wel wat leuke momenten met gaan beleven. Verwacht er nu echter ook niet te veel van. Meer als een lokale support als de Sisters nog eens voorbijkomen gaat er niet inzitten.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.