Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Orodruin – Ruins Of Eternity
Cruz Del Sur Music
Release datum: 18 oktober 2019
Tekst: Pim Blankenstein – 13 oktober 2019
“De toon van die gitaren is echt voortreffelijk; rauw en warm. Qua geluid benadert de band op dat vlak in mijn ogen pure perfectie.”
8.7/10

Voor sommige bands lopen de zaken anders dan je vooraf zou denken. Orodruin is zo’n geval. De band uit Rochester, New York debuteert in 2003 mwt het album ‘Epicurean Mass’ waarmee ze in doom metalkringen meteen indruk maken. Een jaar later verschijnt een split met Reverend Bizarre wat de status van Orodruin veel goed doet. Na de compilatie ‘Claw Tower…’ met voornamelijk demomateriaal snakt de doomgemeenschap naar een nieuw album. Dat album verschijnt niet en het wordt vooral erg stil rond de band. Gitarist John Gallo laat nog wel wat van zich horen. Bijvoorbeeld met de band Blizaro. Er verschijnt wel wat nieuw materiaal, maar in zeer kleine oplages. Zo heeft de band een demo beschikbaar op het Days of the Doomed Fest in 2011 en er is een EP opgenomen die als 10” vinyl zou uitkomen. Deze EP met de titel ‘In Doom’ wordt als CDr in een oplage van 30 stuks op de markt gebracht.

Nu is dan eindelijk dat tweede album beschikbaar. Gitarist Nick Tydelski is sinds 2013 weer van de partij. Hij speelde sinds de oprichting tot 2006 in de band. Drummer Mike Waske is daarentegen vertrokken. Voor hem is geen vervanger gevonde. Zanger/bassist Mike Puleo heeft voor dit album de drums opgenomen en dat heeft hij verdienstelijk gedaan. Ik vind sowieso dat ‘Ruins Of Eternity’ een prachtalbum is geworden. De basis ligt duidelijk bij het werk van Black Sabbath, maar daar ontkomt in feite niemand aan. Het is vooral het geheel dat indruk maakt. De sfeer is gewoon treffend en moeilijk onder woorden te brengen. De toon van die gitaren is echt voortreffelijk; rauw en warm. Qua geluid benadert de band op dat vlak in mijn ogen pure perfectie. Vooral als er een mooie melodie over vette akkoorden gespeeld worden, druipt het figuurlijke kwijl uit de mondhoeken. Dat de heren ook nog voortrekkelijke songs schrijven, is de kers op de taart. Liefhebbers van klassieke doom metal moeten dit zeker beluisteren.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.