Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Ontborg – Within The Depths Of Oblivion
Eigen Beheer
Release datum: 24 mei 2019
Tekst: Dennis – 12 juli 2019
“Within The Depths Of Oblivion’ ontpopt zich tot een vermakelijk melodieus death metal album met dikke HM-2 gitaarriffs en een flinke knipoog naar Dismember, Necrophobic, Sacramentum en Entombed.”
7.8/10

In tegenstelling tot wat de naam van deze band doet vermoeden komt Ontborg niet uit Scandinavië, maar uit Noord-Italië, Zuid Tirol om precies te zijn. Opgericht werd de band in 2017 door ex-leden van Voices of Decay en Graveworm met als doel een eerbetoon te leveren aan Zweedse melodieuze death metal, de muziek waarmee de heren van Ontborg ooit opgroeiden.

‘Within The Depths Of Oblivion’ is het eerste wapenfeit van deze Duitstalige Italianen en meteen vanaf de eerste klanken van openingsnummer ‘Living Is A Torture’ is duidelijk waar Ontborg zijn inspiratie vandaan haalt; Dismember’s ‘Skinfather’ ligt er wel heel dik bovenop en na het horen van deze tonen vrees ik meteen het ergste voor de rest van deze plaat. Maar gelukkig gaat Ontborg daarna niet door met bijna één op één kopiëren van Dismember riffs en ontpopt ‘Within The Depths Of Oblivion’ zich tot een vermakelijk melodieus death metal album met dikke HM-2 gitaarriffs en een flinke knipoog naar Dismember, Necrophobic, Sacramentum en Entombed. De tien tracks variëren van snoeiharde death metal tracks tot midtempo melodieuze en groovy stukken en werden opgenomen, gemixed en gemastered in de Sound Control Studio van zanger / gitarist Lukas Flarer. De heren van Ontborg zijn ervaren muzikanten en proberen met deze band absoluut niet origineel te zijn, maar weten hun muziek wel de juiste passie en overtuiging te brengen.

Voor fans van negentiger jaren melodieuze Zweedse death metal zal ‘Within The Depths Of Oblivion’ dan ook één groot feest der herkenning zijn en deze release eens uitchecken kan dan ook zeker geen kwaad.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.