Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Moon Shot – The Power
Reaper Entertainment 
Release datum: 19 april 2024
“Alles wordt met veel precisie uitgevoerd en mocht de band een gok wagen om deel te nemen aan het Eurovisiefestival, dan schat ik hun kansen zelfs erg hoog in”
7.8/10
Vera Matthijssens I 9 mei 2024

Moon Shot bestaat uit ervaren muzikanten die hun wilde jaren reeds beleefden in voorgaande bands. Nu straalt de professionele aanpak af van hun muziek en profileren zij zich als ‘true 20st century rock’. We spotten Henkka Sepällä (alias Henkka T. Blacksmith) op bas, maar wie dit als referentie neemt voor de muziek van Moon Shot, komt bedrogen uit. Er zijn immers nog drie andere leden en die komen uit lichtere bands als Disco Ensemble en Lapko. We horen dan ook vlotte rock met heel wat popinvloeden.

In 2021 bracht het Finse viertal het debuutalbum ‘Confession’ uit. Dit tweede album ‘The Power’ werd meteen daarna geschreven en toont de evolutie van een geoliede band. Er prijken dan ook elf catchy en soms dansbare songs op deze schijf. Zanger Ville Malja heeft een groot aandeel in hoe de muziek overkomt. Een prima stem heeft hij, wel is het allemaal erg gladjes en gepolijst. Resultaten laten echter niet op zich wachten, want niet alleen in thuisland Finland bestormt de band de hitlijsten, ook Duitsland laat hoge noteringen optekenen. ‘Life Is A Killer’ is al meteen raak. Is dit Freddy Mercury achter de microfoon? De sensuele zang wordt opgevrolijkt met speelse keyboards en zoete koortjes. Electro invloeden worden evenmin geschuwd, luister maar naar het gejaagde titelnummer. Het dansbare ‘Arms Around Me’ is ook al gelanceerd als videoclip en de andere singles ‘Shadow Boxer’ en vooral het simpele maar aanstekelijke ‘Yes!’ zijn opmonterende deuntjes die je zelfs aanmoedigen om te geloven in jezelf. Alles wordt met veel precisie uitgevoerd en mocht de band een gok wagen om deel te nemen aan het Eurovisiefestival, dan schat ik hun kansen zelfs erg hoog in. De power ballade ‘1800 Nights’ (dat is vijf jaar!) roomt dit aanbod van de Finnen nog even emotioneel af.