Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Mefisto – Octagram
GMR Music
Release datum: 05 december 2019
Tekst: Berto – 22 januari 2020
“’Octagram’ is een samensmelting van het ultieme ‘evil’ gevoel en subtiele groovy death metal, uit de beste klas van de Stockholm- school.”
8.9/10

Mefisto is een band die een soort legendarische status heeft. Ze speelden extreme death metal toen dat nog helemaal niet in was. Dat heeft ze destijds ook doen besluiten om even te stoppen met de band, want hun muziek was niet aan de man te brengen. In de jaren daarna is de band steeds vaker genoemd als invloed voor andere bands, zoals Nihilist en Opeth. Toen death metal inmiddels helemaal hot was, in de begin jaren 2010, is de band opnieuw begonnen met schrijven van songs en na enkele EP’s en albums met bewerkte versies van eigen songs, is er nu een volledig nieuw album via GMR Music met de titel ‘Octagram’.

Nieuw klinkt het nu allemaal niet meer, maar we hebben hier wel de oorsprong van veel death metal klassiekers (zoals ‘Left Hand Path’) te pakken en ‘Octagram’ is gewoon een killer van een album geworden. Qua sound sterk gelijkend op Entombed AD en Bloodbath zit het album vol met moorddadige riffs en vuile zang. Ruige riffs en melodieuze gitaarsolo’s maken dit een album dat makkelijk te luisteren valt, want het wordt geen duistere brei waar je door heen dient te worstelen. Door de open sound en de heldere productie is het puur het talent van de band die er voor zorgt dat je je begeeft in een sinistere sfeer en enkele malen wantrouwend om je heen kijkt, ieder moment een donkere schaduw verwachtend die je zou kunnen aanvallen. De stem van Robban is vuig en grof, met de juiste dosis melodie en met het melodieuze en toch vette gitaarwerk is hij zeker de smaakmaker van dit album, luister maar naar ‘The Cult Of Death’ en de verering kan beginnen. En geloof me, met een nummer als ‘Armageddon’ wordt iedere concertzaal een slagveld.

Medewerking hebben de mannen deze keer ook van gitarist Chaq Mol, bekend van Dark Funeral, dus dat heeft de duistere feestvreugde nog verder vergroot. ‘Octagram’ is een samensmelting van het ultieme ‘evil’ gevoel en subtiele groovy death metal, uit de beste klas van de Stockholm- school. Voor liefhebbers van oude Dismember, Nihilist en Entombed is dit een feest der herkenning, maar dan wel vanwege het feit dat hun helden hier de mosterd vandaan hebben gehaald. Gaat heen en beluistert de godfathers van de Stockholm death metal!!

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.