Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

RVPrecords

Release datum: 17-05-19

Door: Sjak Roks – 4 mei 2019

Dit tweede Mass Deception album laat een sterke verbetering zien ten opzichte van het debuut en de mensen die Exodus, Anthrax en aanverwante bands tot hun favorieten rekenen zullen zich zeker weten te vermaken met deze ‘Redemptions’ plaat.”

 

4/5

Aan het eind van 2016 bracht de Nederlandse thrash metal band Mass Deception het eerste deel van het geplande album drieluik getiteld ‘Revelations’ uit en die wordt dan nu gevolgd door het tweede deel ‘Redemptions’. Met ‘Revelations’ wist de band zich goed op de kaart te zetten en met deze ‘Redemptions’ is men in staat geweest om als band verder door te ontwikkelen en dat heeft geresulteerd in een lekkere thrash metal plaat die de fans van het genre zeker zal kunnen bekoren. Een belangrijk verschil ten opzichte van het debuut is de introductie van nieuwe zanger Rogier “Stocky” Stockbroeks, wiens vocalen me af en toe wat doen denken aan Mike Munroe van Meliah Rage en dat is in mijn beleving zeker geen verkeerde referentie.

Stilistisch gezien wijkt deze tweede plaat weinig af van het debuut en dus kun je gedurende de ruim vijftig minuten speelduur van de plaat weer de nodige strakke thrash riffs en melodieuze solo’s verwachten van het gitaristenduo Ruud Bänziger en Patrick Waltmans. Een en ander heeft men in een aantal prima songs weten te gieten, waarvan met name ‘Hell On Earth’, ‘het groovy ‘Death By Design’ en het speedy ‘The Prepper’ me uitstekend bevallen. Het mooiste heeft men echter voor het laatst bewaard, want het drieluik ‘Revelations’, ‘Redemptions’ en ‘Ressurections’ laat horen dat men weet hoe je de luisteraar gedurende zo’n ruim zeventien minuten geboeid kunt houden. Het eerste nummer is een echte headbanger, terwijl ‘Redemptions’ een ingetogen instrumentaal tussenstuk is dat het tien minuten lange ‘Ressurections’ inluidt, die het album naar zijn climax voert.

Dit tweede Mass Deception album laat een sterke verbetering zien ten opzichte van het debuut en de mensen die Exodus, Anthrax en aanverwante bands tot hun favorieten rekenen zullen zich zeker weten te vermaken met deze ‘Redemptions’ plaat. Als de nog uit te brengen afsluiter van het drieluik ‘Ressurections’ de getoonde verbetering nog verder weet door te zetten, zal Mass Deception zich kunnen gaan meten met de internationale top. Dat niveau wordt met deze ‘Redemptions’ nog niet bereikt, al laat men al wel zien over het nodige talent en potentie te beschikken.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.