Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Magoria brengt met 'JtR 1888' rockopera over Jack the Ripper

17-10-2019

Magoria brengt met ‘JtR 1888’ rockopera over Jack the Ripper

“De nacht van 31 augustus 1888 was zo regenachtig en koud dat de inwoners van Londen al begonnen waren hun kolenvuren te ontsteken. De stad rook naar zwavel, roet en het open riool. Het was mistig en bij het Joodse kerkhof in de wijk Whitechapel lag een donkere hoop tegen het hek. Het bleek een vrouw te zijn, een prostituee, dood. Haar keel was doorgesneden en haar maag dermate opengereten dat de ingewanden er uit hingen. Jack the Ripper sloeg voor het eerst toe…”

Welkom bij de rockopera ‘JtR1888’ van Magoria: negen zangers en zangeressen, zes musici en een uitgebreid team achter de schermen brengen muziektheater geinspireerd op de gebeurtenissen rond het fenomeen Jack the Ripper met de focus op de fascinerende Royal Conspiracy Theory.

‘JtR 1888’ is ontsproten uit het brein van Knight Area gitarist Mark Bogert, met de hulp van Peter Vink (Knight Area, Q65), Jan Willem Ketelaers (Knight Area, Ayreon, Robby Valentine), Rodney Blaze (Ayreon, Star One), Peter Strykes (LA The Voices), Bart Hennephof (Textures), Harmen Kieboom (Ex Libris), Cleem Determeijer (Finch), Mirjam van Doorn (The Boxx), Maria Catharina (Robby Valentine), Zora Cock (Blackbriar) en meer.

Gezamenlijk brengen ze ‘in character’ een mengeling van melodieuze metal, pakkende rock en gevoelige pianoballads. Gemixt door Joost van den Broek (Ayreon, Epica, Navarone) en gemastered door Peter Brussee (Ayreon, Herman Brood, Herman van Veen), is het een ronduit indrukwekkende muzikale ervaring die zowel live als op cd/digitaal gebracht zal worden. De cd zal 25 oktober verschijnen als dubbelaar in slipcase via Butler Records / Bertus Distributie en wordt vooraf gegaan door de single ‘Annie Chapman’.

Bekijk de lyric video van Annie Chapman HIER.

Aan JtR werken mee als vocalist:
Rodney Blaze als Jack the Ripper
Peter Strykes als Inspector Abberline
Maria Catharina als Mary Jane Kelly
Zora Cock als Story Teller
Nadine Pruim als Annie Crook
Mirjam van Doorn als Queen Victoria
Jan Willem Ketelaers als Prince Albert Victor
Inge Rijnja als Catherine Eddowes
Sonny Pruim als Netley

Muzikanten:
Koen Stam: toetsen
Mark Bogert: gitaar
Bart Hennephof: gitaar
Harmen Kieboom: drums
Peter Vink: basgitaar
Cleem Determeijer – piano

Albumpresentatie show:
9 nov – Bibelot (main stage), Dordrecht
(volledig door Petra Jochems (Ayreon) gekostumeerd optreden)

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.