Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Magg Dylan – Amethyst
Eclipse Records
Release datum:  21 februari 2020
Tekst: Koen de Waele – 10 februari 2020
“‘Verrassend is echter de zang van Suzanne. Was ze niet in de metal wereld beland, dan wachtte haar zeker een carrière in de pop wereld.”
7.5/10

Het ontstaan van deze Amerikaanse band lijkt wel een sprookjesverhaal. Oprichter en gitarist Brucifer kreeg muzikaal de een na de andere teleurstelling te verwerken. Uiteindelijk zei hij de muziek vaarwel en ging in 2015 werken als kok ergens in een lokale bar in Virginia Beach. De bar begon met een open podium en toen Brucifer ergens in 2017 achter zijn fornuis hamburgers aan het bakken was, hoorde hij een dame zingen met een fantastische stem. Deze dame was Suzanne De Iulio. Brucifer knoopte met haar een gesprek aan en al gauw begonnen ze met een eerste nummer te schrijven. De bal ging aan het rollen en een jaartje later werden ze genomineerd voor een of andere Amerikaanse metal award met hun in eigen beheer uitgebrachte EP ‘Magg Dylan’. Zo kwamen ze in het zicht van Eclipse Records welke nu hun debuut uitbrengt.

Het is vooral die uitgestrekte Amerikaanse markt die werd geviseerd. Moderne metal met stevige riffs en harde drums. De melodieën bevatten voldoende afwisseling om te blijven boeien. Verrassend is echter de zang van Suzanne. Was ze niet in de metal wereld beland, dan wachtte haar zeker een carrière in de pop wereld. Wat een leuke en aangename stem laat ze hier horen. In combinatie met die Amerikaanse spierballen metal laat de band zeker iets origineels horen. Sporadisch is er op de achtergrond al eens een mannelijke grunt of schreeuw te horen. Of het hier in Europa waar de criteria toch iets hoger liggen, gaat aanslaan is te betwijfelenmaar in hun thuisland kunnen ze hier zeker met scoren.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.