Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Lionheart – The Reality Of Miracles
Metalville
Release datum: 31 juli 2020
“Deze krasse knarren (met alle respect) maken met ‘The Reality Of Miracles’ duidelijk dat ze nog lang niet afgeschreven mogen worden.”
8.3/10
Wim Rueter I 25 juli 2020

Het Engelse Lionheart heeft een knipperlicht carrière sinds 1980. Vanaf 2016 is er echter weer een constante aanwezigheid van de band waar te nemen na een succesvolle reünie show op het Engelse Rockingham festival. In 2017 bracht de band ‘Second Nature’ uit, wat tot veel positieve respons leidde. Nu, in 2020, brengt de band zijn vierde album ‘The Reality Of Miracles’ uit. Het meest bijzonder is wel dat op zanger Lee Small (ex-Shy) na, de verdere bezetting dezelfde is als in 1980. Op gitaar en keyboards vinden we Steve Mann (o.a. Michael Schenker Fest) terug, mede gitarist is voormalig Iron Maiden gitarist Dennis Stratton. De bas wordt verzorgd door Rocky Newton (o.a. ex McAuley Schenker Group) en de drums worden door voormalig UFO slagwerker Clive Edwards waargenomen.

Steve Mann heeft ook de meer dan uitstekende productie verzorgd op de dertien nummers die ‘The Reality Of Miracles’ telt  Melodieus, stevig en hier en daar wat bombast beschrijft denk ik het beste wat Lionheart te bieden heeft. Opener ‘Thine Is The Kingdom’ trapt overtuigend en episch af. Meteen is duidelijk dat Lee Small een uitstekend zanger is met een mooi bereik en variatie in zijn stem. Een semi ballad als ‘The Reality Of Miracles’ is ook op zijn lijf geschreven, maar voor een snel en pittig stuk draait de band met het overtuigende ‘Behind The Wall’ ook zijn hand niet om. ‘All I Want Is You’ doet niet onder voor de hitgevoelige nummers die in de jaren 80 vooral uit Amerika kwamen. Aan variatie geen gebrek, dat is zeker. De songs zitten goed in elkaar en overtuigen met gemak. ‘Kingdom Of The East’ en ‘Widows’ zijn wel twee van mijn favorieten en doen enigszins aan landgenoten Shy denken.

Deze krasse knarren (met alle respect) maken met ‘The Reality Of Miracles’ duidelijk dat ze nog lang niet afgeschreven mogen worden. Als melodieuze, Engelse rock je ding is, grijp je kans met dit klasse album.