Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Lazarus Dream – Alive
Pride And Joy Music
Release datum: 13 november 2020
“In de begeleidende biografie wordt Schulz als zanger de hemel in geprezen, maar dat riedeltje kennen we ondertussen wel. Maar verrek, nu blijkt het nog te kloppen ook!”
8.4/10
Wim Rueter I 04 november 2020

Met ‘Alive’ levert het Duitse Lazarus Dream zijn debuutalbum af. Lazarus Dream is eigenlijk meer een tweemans project dan een band, bestaande uit twee ervaren muzikale rotten. Ten eerste multi instrumentalist Markus Pfeffer (ex Scarlett, op het album speelt hij gitaar, bas en toetsen) en als tweede de zanger Carsten “Lizard” Schulz (ex Domain en Evidence One).

Dertien nummers lang brengt de band ons een mix van progressieve lichtgewicht metal en wat meer commerciële tracks. Alles verpakt in een bovengemiddeld goede productie. In de begeleidende biografie wordt Schulz als zanger de hemel in geprezen, maar dat riedeltje kennen we ondertussen wel. Maar verrek, nu blijkt het nog te kloppen ook, Schulz is een overtuigend vocalist die een prima strot blijkt te hebben. Ook de vergelijking met bands als Queensrÿche en Dokken is niet geheel uit de duim gezogen. Zo is de Dokken gelijkenis in een prima nummer als ‘Can’t Take My Soul Away’ goed terug te horen. Een nummer als ‘Listen’ behoort tot de wat lichter verteerbare tracks, maar overtuigt met zijn licht funky inslag. ‘Fleshburn’ daarentegen flirt weer een beetje met de sound en songstructuur van Queensrÿche’s ‘Operation Mindcrime’. Een stevige track opgehangen aan een oosters thema, fraai. Al met al levert Lazarus Dream een puik album af. Persoonlijk vind ik dertien nummers dan weer net even iets te veel van het goede. Al is de kwaliteit over het algemeen goed tot zeer goed.