Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Kobra And The Lotus – Evolution
Napalm Records
Release datum: 20 september 2019
Tekst: Koen de Waele – 12 september 2019
“Wie het eerder heeft voor metal gaat hier toch wat op zijn honger blijven zitten. Desalniettemin is ‘Evolution’ in zijn genre een heel aangenaam album om naar te luisteren.”
8/10

Na het tweeluik ‘Prevail I’ en ‘Prevail II’ komt Kobra And The Lotus alweer met hun zesde album. Volgens de band zelf betekent de albumtitel ‘Evolution’ dat ze zichzelf heruitgevonden hebben door terug een harder geluid op te zoeken. Het album draait vooral rond zangeres Kobra Paige. Ze heeft een mooie en krachtige stem die hier en daar zelfs de klassieke strekking uitgaat. Dat wil vooral zeggen dat er heel veel ruimte is voor zangpartijen. Toch klinkt het merendeel van de nummers vooral rock georiënteerd. Wie het eerder heeft voor metal gaat hier toch wat op zijn honger blijven zitten.

Desalniettemin is ‘Evolution’ in zijn genre een heel aangenaam album om naar te luisteren. En wees gerust, er passeren heel wat straffe nummers de revue. Kobra zelf staat in voor de teksten. Waar ze heel sterk in is zijn uitstekende refreinen schrijven die je bij een eerste luisterbeurt al zou durven meezingen. ‘Wounds’ is daar een uitstekend voorbeeld van. Het begint wat Oosters getint en met een zachtere zang. Het tempo wordt wat opgedreven en samen met de leuke refreinen is er ook heel wat ruimte voor emotie voorzien. In ‘Thundersmith’ mag ook de rest van de band meezingen. Dat beperkt zich tot een catchy hey hey hey maar zorgt wel voor een modern rocknummer dat zelfs van de hand van de Nederlandse Anouk kon zijn. Het kan zelfs zo op de radio worden wat in hun thuisland Canada wel het geval zal zijn. Met ‘Wash Away’ krijg je nog eens een mooie ballad waarin Kobra haar excellente zangkwaliteiten nog eens laat horen. De afsluiter ‘In The End’ is direct ook het stevigste nummer van het album. Het tempo is sneller en er is meer gitaar aanwezig. Met terug die leuke zanglijnen wordt het album sterk afgesloten.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.