Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Black Sunset

Release datum: 10-05-2019

Door: Koen de Waele – 2 mei 2019

Kingbéast heeft hier duidelijk de weg ingeslagen naar een driftige vorm van groovende thrash en zet op dit album een aangename en compacte sound neer.”

3.7/5

Het Neurenbergs groove metal gezelschap Kingbéast presenteert met ‘Straps Of Wrath’ met hun tweede album, uitgebracht door het Black Sunset label. Nog steeds heeft de band geen zanger gevonden waardoor gitarist Heiko nog steeds dan maar zelf de zangpartijen voor zijn rekening genomen heeft. Raar dat hij daarmee zolang gewacht heeft want voor dit genre van muziek heeft hij een prima stem. Rauw en pittig en hierdoor overtuigend genoeg.

Muzikaal wordt er stevig tegen aan gegaan. Groovende thrash metal waarbij de Teutoonse roots soms duidelijk aanwezig zijn. ‘Numb The Pain’ is zo een mooi voorbeeld van snelle en agressieve Duitse thrash. Ook hardcore invloeden worden niet vermeden. ‘Straps Of Wrath’ gaat er zo stevig tegenaan dat enige gelijkenissen met Carnivore en uiteraard landgenoten Warpath duidelijk merkbaar zijn. Het nummer met de eigenaardige titel ‘V strede Srdciach Od Europy’ is nog zo een furieuze uithaal. Uiteraard wordt alles mooi ingedekt met een fikse portie groove. Op enkele nummers gaat de zang over naar die eerder gesproken stukken waar Phil Anselmo zo goed in was. Kingbéast heeft hier duidelijk de weg ingeslagen naar een driftige vorm van groovende thrash en zet op dit album een aangename en compacte sound neer.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.