Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
King Witch – Body Of Light
Listenable Records
Release datum: 24 april 2020
“Het vernietigende geluid van de band, een geluid dat stadsmuren en kastelen zonder moeite weg kan vagen.”
8.4/10
Bart Meijer I 19 april 2020

Ik voel me vaak, maar misschien niet vaak genoeg, erg gezegend met het feit dat ik muziek mag horen voordat het op de planken ligt. En daar dan ook nog een mening over mag hebben. Het komt met enige regelmaat voor dat het Arrow Lords Of Metal hoofdkwartier mij dingen opstuurt waar ik voorheen nog niet van gehoord had, maar vervolgens na het luisteren ervan denk: wow!

King Witch vlijt zich met gemak neer in het lijstje van bands met die wow-factor. Hun tweede en nieuwste album ‘Body Of Light’ geeft ons een portie doom metal waar je U tegen zegt. Of, doom metal? Ja, zeker wel. De riffs en de densiteit van King Witch hebben een onomstotelijke doomkwaliteit. De bijzonder commanderende strot van mevrouw Donnelly doet hier nog een behoorlijk schepje bovenop. Maar er is meer. ‘Body Of Light’ is doordrongen van geweldige gitaarstukken. Snel, melodieus en serieus. Dus geen “over the top” power metal gekte, wel moddervet solowerk. Gekoppeld aan de verder ernstige klanken is dit een fantastische combinatie waar het label heavy doom metal prima bij past.

De vergelijking met Holy Grove maak ik alleen om een indicatie te geven van wat je kunt verwachten. King Witch maakt haar eigen metal en zowel muzikaal als vocaal toont de band aan geen remmen te hebben. Dit zorgt dikwijls voor kippenvel, en ‘Body Of Light’ staat hier dan ook al enige tijd op herhaling. Donnelly heeft een dijk van een stem en draagt bij aan het vernietigende geluid van de band, een geluid dat stadsmuren en kastelen zonder moeite weg kan vagen. Als je op zoek bent naar geluk, dan zal deze plaat je daar een heel eind mee op weg helpen.