Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
John Diva & The Rockets Of Love – American Amadeus
Steamhammer/SPV
Release datum: 15 januari 2021
“Het song materiaal klinkt net even iets sprankelender als op hun debuut en dat betekent dat de band de nodige progressie heeft gemaakt.”
8/10
Sjak Roks I 11 januari 2021

De glamrock formatie John Diva & The Rockets Of Love bracht in 2019 hun debuutplaat ‘Mama Said Rock Is Dead’ uit en wist daarmee een behoorlijk positieve indruk achter te laten. Sterker nog, het album belandde zelfs in de top dertig van de Duitse albumlijst en ook hun toers door Europe waren erg succesvol. Het dient dan ook te worden gezegd dat de op dat album aanwezige “feel good” songs erg gemakkelijk wegluisterden en meermaals herinneringen opriepen naar de roemruchte jaren tachtig toen glam en hair metal erg populair waren. Natuurlijk zorgde het succes van het debuut wel voor de nodige verwachtingen voor hun tweede schijf en het doet me deugd te kunnen melden dat die verwachtingen moeiteloos ingelost worden op dez ‘American Amadeus’.

“Our hard songs are even harder and faster, our flashy pieces even flashier” werd door gitarist Snake Rocket reeds aangegeven en dat heeft de goede man best aardg verwoord. Het song materiaal klinkt net even iets sprankelender als op hun debuut en dat betekent dat de band de nodige progressie heeft gemaakt. Wellicht dat de hulp van oudgediende Michal Voss (Mad Max), die het album produceerde en tevens aan een aantal nummers meeschreef, hier mede aan geholpen heeft, maar het belangrijkste feit blijft dat de band op dit tweede album een behoorlijke groei laat zien. Overigens, niet alleen Michael Voss heeft zijn steentje bijgedragen, want ook Kissin’ Dynamite zanger Hannes Braun heeft met name tekstueel bij een aantal nummers de helpende hand geboden.

Een en ander levert in ieder geval een erg aanstekelijk album op dat eens te meer bewijst dan “party rock” nog springleverd is en dat John Diva & The Rockets Of Love samen met het Amerikaanse Steel Panther zijn uiterste best doet om de goude dagen van weleer te doen herleven. Met nummers als het over the top titelnummer ‘American Amadeus’, ‘Bling Bling Marilyn’ en ‘Weekend Of A Lifetime’ om er maar een paar te noemen bewijst men in staat te zijn om binnen no-time de meest grote chagrijn positief te stemmen en het dient dan ook te worden gezegd dat ‘American Amadeus’ een erg aangename luisterervaring is geworden. Het is niet alleen party rock wat de klok slaat, want ‘Soldier Of Love’ heeft een behoorlijke Whitesnake-feel, terwijl ‘Drip, Drip Baby’ me af en toe doet denken aan Def Leppard. Dat gezegd hebbende toont John Diva & The Rockets Of Love op ‘American Amadeus’ echter wel degelijk een eigen geluid te hebben, dat de liefhebbers van bands als Poison, Faster Pussycat en Tigertailz zeker wel zak aanspreken. Welcome to the party!