Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Intoxicated – Walled
Seeing Red Records
Release datum: 28 augustus 2020
“In een kleine 20 minuten levert de band een aardig potje thrash metal af met wat death metalinvloeden.”
7/10
Pim Blankenstein I 20 augustus 2020

Intoxicated uit Florida is best een oude band, alleen hebben ze nog niet zo heel veel uitgebracht. Na hun oprichting in 1992 nam de band drie demo’s op waarvan er één door wijlen Chuck Schuldiner van Death geproduceerd werd. In 1997 verscheen het debuut ‘Metal Neck’. Niet lang na de release van dat album werd Donald Tardy van Obituary de drummer van Intoxicated. Op dat moment was Obituary namelijk niet actief. Naast Tardy bestond Intoxicated uit gitarist/zanger Erik Payne en bassist Gregg Roberts. Het duurde daarna ook niet lang dat het drietal toetrad tot de band van Andrew W.K. waar Payne en Roberts nog steeds deel van uitmaken. De twee zaten ook nog een tijdje in de band Pain Principle waar huidig Obituary gitarist Kenny Andrews ook in gespeeld heeft.

Dat het lange tijd stil is geweest rondom Intoxicated is dus goed te verklaren. Maar ze hebben weer wat tijd gevonden om de band nieuw leven in te blazen met dit keer Mike Radford op drums. De band heeft zes songs opgenomen die nu digitaal en als vinyl 12” wereldkundig worden gemaakt. Op het nummer ‘Yuck’ speelt Kenny Andrews een gastsolo. In een kleine 20 minuten levert de band een aardig potje thrash metal af met wat death metalinvloeden. Het titelnummer ‘Walled’ klinkt een beetje als een opgefokt Death nummer. Verder hoor je ook wat flarden van Obituary terug, maar alles wordt met een agressie gespeeld die mij weer aan Exodus en Whiplash doet denken. De composities zijn niet erg complex van aard, wat resulteert in rechttoe rechtaan songs zonder fratsen.

Kortom, de band levert totaal geen nieuwe inzichten maar wel een lekker potje thrash waar de old-school liefhebbers prima mee uit de voeten moeten kunnen. Als je van deze stijl houdt en een fysiek exemplaar in je verzameling wilt hebben, moet je niet al te lang wachten want er verschijnen slechts 250 stuks wereldwijd.