Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Hideous Divinity – LV-426
Century Media
Release datum: 23 april 2021
“Een totale speelduur van zestien minuten is niet zo lang maar dit kan je gerust vergelijken met een ultra-intensieve workout. Zeg maar extreem maar hoogstaand death metalgeweld van topniveau.”
Koen de Waele  I 3 mei 2021

Op gebied van brutale en supertechnische death metal staat Hideous Divinity aan de top. Een dik jaar na hun vierde album ‘Simulacrum’ brengen ze nu de EP ‘LV-426’ uit, op het eerste zicht een rare albumtitel. LV-426 was de planetoïde uit de film Aliens waar Koningin Acheron alle kolonisten had uitgemoord door haar eieren in te planten. Toen Ripley en een team zwaarbewapende soldaten er landden, troffen ze nog een overlevende aan en dat was het zesjarige meisje Rebeca ‘Newt’ Jorden. De twee Hideous Divinity nummers werden geschreven vanuit het standpunt van Newt. ‘Acheron, Stream Of Woe’ begint plechtig met intensief drumwerk dat na een minuut nietsontziend van start gaat en met zijn tempowissels, brutaliteit en atmosferische invloeden uitgroeit tot een indrukwekkend epos van juist geen zeven minuten. Op het volgende ‘Chestburst’ gaat de band er zelfs nog steviger tegenaan met waanzinnig drumwerk en snel ingezongen indrukwekkende grunts.

Afsluiter ‘Delirium Trigger’ is een cover van Coheed And Cambria waar vooral de technische kant wordt uitgegaan en in vergelijking met de standaard Hideous Divinity eerder trager wordt gespeeld.

Een totale speelduur van zestien minuten is niet zo lang maar dit kan je gerust vergelijken met een ultra-intensieve workout. Zeg maar extreem maar hoogstaand death metalgeweld van topniveau.