Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Hexecutor – Beyond Any Human Conception Of Knowledge…
Dying Victims Productions
Release datum: 25 september 2020
“De band uit Bretagne laat op deze nieuwe schijf nog steeds horen dat ze diep in de thrash geworteld zijn.”
7.9/10
Pim Blankenstein I 13 september 2020

Mijn ontembare drang om nieuwe bands te ontdekken levert wel eens wat op. Zo kocht ik in 2015 de compilatie ‘We Are French, Fuck You!’ waarop een mooi overzicht van de Franse scene staat. Eén van de bands die mij opviel, was Hexecutor. Een jaar later verscheen het album ‘Poison, Lust And Damnation’ via het kleine Armée de la Mort Records. Hexecutor laat op dat album wilde thrash metal horen die je ergens kunt plaatsen tussen Whiplash en Merciless. Het Duitse Dying Victims Productions bracht dit album later nog op vinyl uit. En het Franse label Triumph Ov Death deed het nog eens dunnetjes over door de CD nogmaals uit te brengen. Aan deze editie zijn overigens vijf songs toegevoegd. Dat zijn dan weer opnieuw opgenomen versies van de nummers die op de demo van Hexecutor uit 2012 stonden.

Nu keren de Franse thrashers terug met het nieuwe album ‘Beyond Any Human Conception Of Knowledge…’ dat door Dying Victims Productions op CD, vinyl en cassette wordt uitgebracht.
De band uit Bretagne laat op deze nieuwe schijf nog steeds horen dat ze diep in de thrash geworteld zijn. Toch verschilt de muziek wel enigszins met het debuutalbum. Zo hoor je meer invloeden uit andere stijlen zoals pure heavy metal of black metal terug. De band geeft aan dat ze meer episch voor de dag wilden komen. Dat uit zich vooral in de variatie in tempo. Over het algemeen wordt er nog steeds aardig doorgeramd. Ook zin de hoge vocale uithalen nog steeds aanwezig wat het geheel de nodige charme geeft.

De songs zijn voor een thrashband vrij lang. Het hele album duurt dan ook ruim 50 minuten, maar nergens gaat het vervelen. Hexecutor heeft duidelijk het thrashhart op de juiste plek zitten en weet op basis van de oude normen en waarden toch een eigen draai aan het geheel te geven. Dat is bijzonder te noemen. Ik raad de liefhebbers van thrash metal dan ook aan om deze release te checken.