Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Atlas – Parallel Love
AOR Heaven
Release datum: 28 september 2020
“Het enigszins hitgevoelige ‘Dare To Love Again’ laat horen dat Atlas meer dan gemiddeld in staat is om een goed gecomponeerde song in elkaar te zetten.”
8/10
Wim Rueter I 13 september 2020

Het Engelse Atlas bestaat sinds 2018 en brengt met ‘Parallel Love’ de opvolger uit van het debuut ‘In Pursuit Of Memory’. Ook nu is AOR Heaven het label waar de band mee samenwerkt. Dus, inderdaad, hebben we hier te maken met een AOR band, maar wel één met een aangenaam stevig randje.

De vijf mannen hebben een overtuigende opvolger in elkaar gezet. Met Craig Wells heeft de band een sterke zanger aan boord. Naast Atlas verdient de beste man overigens de kost met coverbands met de amusante namen Mötley Crüde en Scamthrax. Maar goed, we hadden het over Atlas. De elf nummers zijn behoorlijk ‘keyboard heavy’ te noemen, maar mede door de stevige ritmesectie van bassist Chris Redfearn en drummer Ryan Biggs en het puntige gitaarwerk van Howie Little loopt er een lekkere heavy groove door de songs heen. ‘Human Touch’ en ‘The Fever’ zijn hier goede voorbeelden van. Gitarist Little laat hier en daar wat Dream Theater invloeden doorklinken in zijn gitaarspel, niet vreemd als je weet dat hij een YouTube kanaal heeft waar hij de solo’s van Petrucci soms feilloos naspeelt. Het enigszins hitgevoelige ‘Dare To Love Again’ laat horen dat Atlas meer dan gemiddeld in staat is om een goed gecomponeerde song in elkaar te zetten. Vergeet ook niet om het stevigste nummer ‘We Are The Fire’ een luisterbeurtje te geven. De productie van ‘Parallel Love’  is overigens prima verzorgd door toetsenist James Thorley. Prima plaatje!