Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Gorephilia – In The Eye Of Nothing
Dark Descent Records
Release datum: 02 oktober 2020
“De manier waarop de gitaarmelodieën over dat vet klinkende tapijt van dikke riffs gedrapeerd zijn, is gewoon formidabel te noemen.”
9/10
Pim Blankenstein I 20 september 2020

Als je in ons archief duikt, kun je lezen dat de vorige releases van Gorephilia stuk voor stuk enorm gewaardeerd worden. Het laatste album ‘Severed Monolith’ kreeg 89 punten wat aangeeft dat het gewoon een knaller in het genre is. Ik heb het dan over death metal uiteraard. Na dat laatste album uit 2017 verscheen in 2018 nog een split single met het Deense Undergang. In december van datzelfde jaar beroofde oprichter en zanger Henu (R.I.P.) zich van het leven. Dit betekende echter niet het einde van deze Finse band.

Gorephilia gaat als viertal door en gitarist Jukka neemt nu de vocalen voor zijn rekening. ‘In The Eye Of Nothing’ is het eerste album als viertal. De CD verschijnt weer via Dark Descent Records terwijl Me Saco Un Ojo Records het vinyl op de markt brengt. Aan dat samenwerkingsverband is niets veranderd. Qua muziek is ook alles bij hetzelfde gebleven. De donkere sfeer die Finse bands doorgaans kenmerkt is weer volop aanwezig. De muzikale stijl ligt weer in de lijn van Amerikaanse death metal uit het straatje van Morbid Angel en Immolation. Dit derde album is dus gewoon weer verplichte kost. Ik vind het ook enorm knap dat de band erin slaagt zo donker maar wel transparant te klinken. De manier waarop de gitaarmelodieën over dat vet klinkende tapijt van dikke riffs gedrapeerd zijn, is gewoon formidabel te noemen. Zo hoort een death metalalbum te klinken. Met releases van dit kaliber is ook het vreemde jaar 2020 weer gezegend met een gezonde dosis death metal.