Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Infesticide – Envenoming Wounds
Blood Harvest
Release datum: 25 september 2020
“Hoewel ik zo’n dosis extreme death metal bij tijd en wijle absoluut kan waarderen, mist Infesticide net dat beetje overtuigingskracht. Het is iets té chaotisch om echt indruk te maken.”
6.3/10
Pim Blankenstein I 20 september 2020

Infesticide begon in 2012 onder de naam Inherited en nam 2 demo’s op om in 2013 de naam van de band te wijzigen. Onder de nieuwe naam verscheen nog een demo in 2014 die snel opgevolgd werd door een EP. De Mexicanen debuteerden in 2016 met de full-length ‘Death’s Formulas Fatal’ die uitkwam via het Mexicaanse label Sade Records. Ik vermoed dat niet veel mensen in onze contreien dat album gehoord hebben. Ik in ieder geval niet en zodoende is ‘Envenoming Wounds’ mijn eerste kennismaking met dit trio. Overigens spelen twee van de drie bandleden ook in In Obscurity Revealed waarvan het album ‘Glorious Impurity’ in 2018 ook via Blood Harvest verscheen, het huidige label van Infesticide.

‘Envenoming Wounds’ staat bol van hectische death metal die met veel agressie en snelheid gespeeld wordt. Het is duidelijk dat deze gasten fan zijn van het oude Morbid Angel en bands als Krisiun die in de hoogste versnelling spelen. Hoewel ik zo’n dosis extreme death metal bij tijd en wijle absoluut kan waarderen, mist Infesticide net dat beetje overtuigingskracht. Het is iets té chaotisch om echt indruk te maken. Uiteraard zijn er voldoende liefhebbers van deze stijl death metal. Ik zet dan toch liever iets anders op. Ook omdat er geen nieuwe inzichten gegeven worden door deze Mexicanen.