Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Gallia – Everflame
Eigen Beheer
Release datum: 20 juli 2019
Tekst: Vera Matthijssens – 11 oktober 2019
“Nieuw is dit allemaal niet, maar de band heeft een eerste visitekaartje afgeleverd waarmee ze zich op verdienstelijke wijze kenbaar gemaakt hebben met een duidelijke stijlkeuze voor symfonische metal.”
7.5/10

Gallia is een jonge symfonische metal band uit Belgisch Limburg, opgericht door gitarist Yannick in 2015. Op jonge leeftijd volgde hij reeds muzieklessen en oorspronkelijk was Gallia een soloproject waar Yannick symfonische muziek voor schreef. Tegenwoordig is Gallia een vijfkoppige band met zangeres Elyn. Zij schrijft de teksten.

‘Everflame’ is hun debuut EP, met zes compacte en toegankelijke songs van vier minuten. Dat maakt Gallia tot een professionele band die naam kan maken op bijvoorbeeld FemME festival. De weelderige symfonische arrangementen in de vlotte, uptempo songs geven dit een erg filmisch tintje. De verhalende zang van Elyn is helder en krachtig, zonder te kiezen voor operazang. Gitaren worden nergens ondergesneeuwd door de oorspronkelijke achtergrond van hoofdcomponist Yannick, zodat we kunnen genieten van meerdere vinnige solo’s en adequate riffs. Nieuw is dit allemaal niet, maar de band heeft een eerste visitekaartje afgeleverd waarmee ze zich op verdienstelijke wijze kenbaar gemaakt hebben. De zes songs zijn ook in orkestrale versie op dit schijfje te vinden en daar gaat de hoofdcomponist volop los in zwaar aangezette filmische grandeur. Een band met een duidelijke stijlkeuze.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.