Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Freddy And The Phantoms – A Universe From Nothing
Mighty Music
Release datum: 24 april 2020
“Dit is alweer hun vijfde album, maar het bevalt me echter wel dusdanig goed dat dit een goede aanleiding is hun back-catalogue ook maar eens een rondje te laten draaien.”
7.8/10
Wim Rueter – 16 april 2020

Het Deense gezelschap Freddy And The Phantoms timmert al tien jaar aan de weg en is inmiddels toe aan hun nieuwe plaat getiteld ‘A Universe From Nothing’, welke in de Medley Studios in Kopenhagen is ingeblikt. De eigenaar van deze studio is Soren Andersen (onder andere gitarist in de band van Glenn Hughes). In ‘River Of Hate’ speelt Andersen ook nog een gezellig moppie mee op dit grotendeels live ingespeelde album.

De muziek van zanger/gitarist Fredrik Schnoor ,AKA Freddy, en zijn spoken grijpt dankbaar terug naar de rock zoals deze in de zeventiger jaren gangbaar was, en dat doen ze zeker niet onverdienstelijk. Met ‘First Blood Universe’ wordt de deur opzwepend en bruut opengetrapt om pas na de laatste tonen van ‘Inferno’ weer te worden dichtgeslagen. Daar tussen zitten een aantal hoog genietbare logge rockers als ‘Andromeda’ of het bezwerende ‘Loners On The Run’. Freddy weet met zijn wat schorre en sterke stem de nummers nog net even dat beetje meer overtuiging mee te geven. ‘A Universe From Nothing’ is alweer hun vijfde album, maar het bevalt me echter wel dusdanig goed dat dit een goede aanleiding is hun back-catalogue ook maar eens een rondje te laten draaien.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.