Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Fractured Insanity – Massive Human Failure
Massacre Records
Release datum: 21 februari 2020
Tekst: Dennis van ‘t Hoofd – 11 februari 2020
“De gastzang van Memoriam / ex-Bolt Thrower frontman Karl Willets in de song ‘Hell of No Man’s Land’ kan echter niet verhullen dat de composities op ‘Massive Human Failure’ de middelmaat geen moment ontstijgen.”
6.5/10

De eerste keer dat ik in aanraking kwam met de Belgische death metal band Fractured Insanity stonden ze in het voorprogramma van old school death metal helden Memoriam en lieten ze geen heel verkeerde indruk achter. Met name de drumpartijen van drummer Ignace Verstrate vielen destijds zeer positief op. Met ‘Massive Human Failure’ presenteert Fractured Insanity nu hun vierde studio album dat op 21 februari via Massacre Records zal uitkomen.

Het album is min of meer een concept album over het op alle fronten falen van de mensheid zoals door oorlogen, nucleaire wapens, misbruik of om het minste geringste en zonder reden beledigd zijn. Acht snoeiharde death metal tracks en een akoestisch intermezzo dat als reflectie van de ziel moet dienen sieren het album, waarbij Fractured Insanity zich veelvuldig van bikkelharde blastbeats maar ook de nodige grooves en Morbid Angel achtige ‘oh-ho’s’ bediend. Verschillende zangstijlen, gesproken passages, vreemde solo’s (zoals in de opening track of op het einde van ‘Hell of No Man’s Land’) en diverse samples zorgen voor de nodige afwisselingen op ‘Massive Human Failure’. De indrukwekkende productie van de Wieslawski broers uit de Hertz studio (o.a. Vader, Decapitated, Hate) en de gast zang van Memoriam / ex-Bolt Thrower frontman Karl Willets in de song ‘Hell of No Man’s Land’ kunnen echter niet verhullen dat de composities op ‘Massive Human Failure’ de middelmaat geen moment ontstijgen.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.