Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Formosa – Danger Zone
Metalville
Release datum: 13 februari 2020
Tekst: Wim Rueter – 27 februari 2020
“Aangezien dit al het derde album is, denk ik dat het in de toekomst niet veel beter gaat worden dan dit ‘Danger Zone’.”
6/10

Na albums met de wat sullige titels ‘Tight and Sexy’ en ‘Sorry For Being Sexy’ brengt het Duitse trio Formosa met ‘Danger Zone’ hun derde album uit. Het geheel werd voor de eeuwigheid vastgelegd in het Belgische Antwerpen onder leiding van producer Martin Furia. Eerlijk is eerlijk, Furia heeft als producer een prima product afgeleverd waar alles haarzuiver hoorbaar is vastgelegd. Muzikaal beweegt de band zich in  de hardere Rock & Roll contreien. Hardrock is het niet persé.

De tien nummers op ‘Danger Zone’ volgen het cliché recept van Rock & Roll. Dat hoeft op zich geen probleem te zijn, menig band weet dit prima en overtuigend te brengen. Maar die bands beschikken dan weer over meer talent om een gevarieerd en goed gecomponeerd nummer te schrijven dan deze drie Duitsers. Formosa moet hier nog wel meters in maken. Het dunne, lastig verstaanbare, stemgeluid van bassist/zanger Nik Bird, gekoppeld aan de wat te simpele opbouw van de nummers levert geen spannend album op. Aangezien dit al hun derde plaat is, denk ik dat het in de toekomst niet veel beter gaat worden dan dit ‘Danger Zone’. In het artwork zit ook al niet veel progressie, tegenwoordig wel een belangrijk selling point om fysieke producten aan te schaffen in plaats van de digitale versie. Ook nu is de hoes weer amateuristisch en kinderlijk, iets wat niet echt uitnodigt tot beluisteren en eventuele aanschaf. Deze band heeft op veel vlakken nog een hoop te leren.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.