Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Fire Horse brengt nieuwe single ‘Don’t Care’ uit van aankomend debuutalbum

‘Out of the Ashes’ album release show op 16-9-2022 in De Helling Utrecht

16-03-2022

De gloednieuwe all star band Fire Horse (NL), bestaande uit zanger-gitarist Kevin Stunnenberg (Birth Of Joy), bassist Peter van Elderen (Peter Pan Speedrock, Repomen, Four Headed Dog, Tankzilla, The Blackest White) en drummer Guy Pek (Grenadeers) heeft zojuist zijn kersverse (2e) single-video ‘Don’t Care’ uitgebracht. Het is de opvolger van de single ‘Fire Horse’, die vorig jaar november uit is gekomen.
 
Luiser “Don’t Care” hieronder.

Peter: “Binnen drie repetities en een ruwe demo-opname was er een platencontract, een boeker, een opnamesessie in de legendarische Wisseloord Studios en on top of this, producer-mixer Alain Johannes (bekend van zijn werk met o.a. Queens Of The Stone AgeThem Crooked VulturesArctic MonkeysChris CornellPJ Harvey, en Mark Lanegan). De opnames in de Wisseloord waren pure magie. We kozen bewust voor een zo vrij mogelijke invulling.”

Kevin: “Guy kwam ineens, out of nowhere eigenlijk, met de mogelijkheid om in de Wisseloord Studio’s op te gaan nemen. An offer you can’t refuse! Voor mij persoonlijk staat ons debuutalbum als symbool voor iets moois wat alleen maar kan voortkomen uit afbreking van het voorheen gekende.”

Guy: “Het opnameproces deed de band samen met engineer Felix Tournier. De productie heb ik voornamelijk op me genomen. Alain Johannes werd pas later bij het proces betrokken, als mix engineer. Het opnameproces zelf was redelijk snel, organisch en intuïtief. We wilden vooral de energie van ons drieën live in een ruimte vastleggen. Dus we hebben de meeste songs live ingespeeld, met minimale edits en ook met relatief weinig overdubs. In sommige songs hoor je die prachtige ruimte van de Wisseloord Studio’s 2 ook heel goed.”

 

Beide tracks staan op het debuutalbum ‘Out Of The Ashes’ dat werd opgenomen in de legendarische Wisseloord Studios in Hilversum, en dat op vrijdag 2 september 2022 zal verschijnen via Suburban Records. De albumpresentatie is twee weken later in De Helling te Utrecht.

FIRE HORSE SHOWS (MEER DATA VOLGEN)

25-03-2022: Slachthuis Haarlem08-04-2022: Haltpop Pre-Party Zaandam09-04-2022: Palmpop De Weere16-04-2022: Paaspop Schijndel27-04-2022: Cafe Rocks Enschede12-05-2022: Altstadt  (w/ RRRAGS) Eindhoven21-05-2022: Harlequin Fest Rotterdam28-05-2022: Sniester Den Haag16-09-2022: (Album Release Show – w/ Ramkot + Magnetic Spacemen) De Helling Utrecht

Social media