Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

AFGELAST – Wolfheart – Mors Principum Est – Atlas – Bloodred Hourglass

WOLFHEART

Bij veel bezoekers van Baroeg zal er een lampje gaan branden bij het horen van de naam Wolfheart. Dit Finse gezelschap heeft dan al vaker op onze planken gestaan. Frontman Tuomas Saukkonen trok in 2013 de stekker uit alle bands waar hij in speelde (en dat waren er nogal wat). Vervolgens begon hij als solomuzikant aan een nieuw avontuur. Intussen is Wolfheart een volwaardige band met een platencontract bij Napalm Records. In april 2020 verschijnt het album ‘Wolves Of Karelia’ waarmee de Finnen bewijzen dat ze tot de absolute top van het melodieuze death metalgenre horen. Maar eigenlijk wisten we dat al op basis van de eerdere shows bij ons.

 MORS PRINCIPIUM EST

Mors Principium Est is ook Fins, speelt ook melodieuze death metal en hebben eerder in Baroeg gestaan. Daarbij zijn ze ook nog eens geweldig. Maar dat is bijna geen verrassing te noemen. Als sinds jaar en dag heersen Scandinavische bands de pan uit wat betreft deze stijl muziek. Met een nieuw album dat in 2020 verschijnt in de pocket komen de heren even laten zien en horen hoe het moet.

 BLOODRED HOURGLAS

Het mag geen verrassing heten maar het is vandaag een Finse aangelegenheid. Bloodred Hourglass houdt zich ook met melodieuze death metal bezig zoals je op het prima album “Godsend” uit 2019 kunt horen. Voer voor fans van het oude Dark Tranquillity.

 ATLAS

Voor een potje vlammende metalcore moet je bij Atlas zijn. Dit gezelschap uit Nokia heeft voor de goede orde de stijl gedoopt in northcore. Dat zegt voldoende over waar ze vandaan komen dus. Met een loodzwaar geluid beuken ze echt alles omver. De perfecte opwarmer voor vandaag.

Datum

apr 19 2021

Tijd

18:00

More Info

Read More

Locatie

Baroeg
Rotterdam
REGISTREREN
QR Code