Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

AFGELAST – VILE en Caedere

VILE
VILE is inmiddels een gerespecteerde naam binnen de death metal scene, naast acts als Origin, Nile en Deeds of Flesh. VILE werd beïnvloed door death metal-pioniers zoals Morbid Angel, Suffocation en Cannibal Corpse, maar ze hebben een onderscheidend geluid dat hen uniek maakt binnen het genre. Ze combineren technische bekwaamheid met pakkende nummers en een diepe groove.

Ze brachten vier studio-LP’s uit tussen 1999 en 2011 en brachten vervolgens vroege demo’s en live materiaal uit op een “Rare Tracks” -compilatie uitgebracht door Hammerheart in 2012. Hammerheart zal ook VILE’s debuut-LP “Stench of the Deceased” opnieuw op vinyl uitbrengen in het voorjaar van 2020 VILE tourt sinds 2003 internationaal, maar bleef enkele jaren stil na hun Europese tour met Metamorphosis 2012. Vanavond gelukkig weer een keer live te zien in Innocent!

Caedere
Caedere is ondertussen ook al bijna 20 jaar onderweg en dat resulteerde in 3 full length albums en een handvol EP’s. Dat blijft niet onopgemerkt en dus speelt de band veel en zo zijn ze te zien als support van grootheden als Morbid Angel, Deicide, Dying Fetus, Nile en Suffocation. Dat technisch gespeelde death metal prima samengaat met oldschool black metal bewijst deze band keer op keer.

In 2020 zal Caedere hun 4e full-length album presenteren, waarvan enkele kersverse nummers ook zeker te verwachten zijn op 29 april.

Putrefied Corpse
Deze oosterlingen spelen oldschool death metal en halen mosterd bij Cannibal Corpse, Obituary, Autopsy, Gorefest en Massacre. Putrefied Corpse produceert een bak bruut geluid die je vanaf noot 1 bij de strot grijpt, heeft genoeg catch hooks om je bij de les te houden en grossiert in grafkistschuddende grooves!

Date

Apr 29 2020

Time

20:30

More Info

Read More

Location

Innocent
Hengelo, Overijssel
REGISTER
QR Code