Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

AFGELAST – The Sonics

The Sonics waren de eerste en zijn nog steeds de beste punkband aller tijden! In Mei komen ze weer naar Amsterdam! De legendarische 60’s garagerockers uit Tacoma, Washington zijn namelijk al jaren bezig met een tweede leven.

De Amerikaanse band rond gitarist Larry Parypa, toetsenist Gerry Roslie en saxofonist Rob Lind wordt gezien als één van de grondleggers van de garagerock en maakte met de albums ‘Here Are The Sonics’ (1965) en ‘Boom’ (1966) klassiekers in het genre. In de jaren zestig waren ze echter hun tijd ver vooruit en hadden eigenlijk maar weinig succes, te hard en te vuig. In 1968 gooide de band het bijltje erbij neer en verdwenen de mannen in het normale leven.

Na lofuitingen van bands als The Cramps, The Dead Boys, Mudhoney en later The White Stripes, The Hives en The Black Keys, een Landrover reclame met het nummer ‘Have Love, Will Travel’ in 2004 en een uitnodiging van het prestigieuze South By Southwest festival waren de heren echter om en in 2010 kwamen ze dan eindelijk voor het eerst naar Nederland.

De huidige line-up van de Sonics bestaat uit saxofonist Rob Lind, bassist Freddie Dennis (Freddie The Screamers & The Kingsmen) en superdrummer Dusty Watson (o.a. Agent Orange, Dick Dale, The Surfaris en The Supersuckers) plus twee nieuwe leden Jake Cavaliere (Lords Of Altamont) en Evan Foster (Boss Martians). Oorspronkelijke oprichters Gerry Roslie en Larry Parypa moesten stoppen met touren vanwege gezondheidsproblemen, maar de nieuwe line-up is net zo wild en luid!

Date

May 04 2020

Time

08:00

More Info

Read More

Location

Melkweg
Amsterdam
REGISTER
QR Code