Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

The Gathering (30 year anniversary show) – Autumn

The Gathering is terug! Na vier jaar laat de band weer van zich horen en vieren ze in 2019 hun 30e verjaardag met een speciale set genaamd ‘Auto-reverse’.

De band zal oudere nummers, maar ook recent materiaal, de wat langere epische tracks van hun oevre in een vernieuwd jasje steken en spelen.
Je kunt het je bijna niet voorstellen, maar in 1992 treedt The Gathering tot de metalscene met ‘Always’, een recht voor zijn raap death metalalbum. Sinds de komst van Anneke van Giersbergen evolueert het geluid van de band steeds meer naar symphonische rock en progressieve rock. Met de stilistische verandering, groeit hun bekendheid in binnen- en buitenland; uitverkochte tours in de VS, Zuid-Amerika en Europa blijven niet lang uit. In 2007 draagt Van Giersbergen na twaalf jaar en zeven studioalbums de vocalen over aan Silje Wergeland, en in 2014 kondigt de band hun hiaat aan. Maar bloed kruipt waar het niet gaan kan: in 2018 ontwaakt de band met shows in Nederland, Bulgarije en Griekenland, om zich voor te bereiden op hun 30-jarig bestaan. Dit vieren ze in 2019 met een tournee vol klassiekers en nummers die ze op 4 oktober live in Victorie spelen!

Support
De progressieve metalformatie Autumn zal het voorprogramma verzorgen. Deze zevenkoppige band bracht in januari hun zesde album ‘Stacking Smoke’ uit en maakte daarmee een stevige comeback. Versterkt met twee nieuwe leden en uitgerust met maar liefst drie gitaristen brengen ze een krachtige sound met steengoede singles zoals ‘Blackout’ en ‘Where The River Ends’.

Date

Oct 04 2019

Time

19:45

More Info

Read More

Location

Victorie
Alkmaar
REGISTER
QR Code