Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Ten Years After (Their Woodstock show and beyond)

Door in mei geplande operatie van een van de bandleden gaat het optreden is verplaatst van 17 mei naar 4 oktober.

Eén van de meeste iconische optredens in de film die van en over het roemruchte Woodstock Festival in augustus 1969 gemaakt werd, is zonder enige twijfel het optreden van de Britse formatie Ten Years After. Hun ‘Going Home (by Helicopter)’ staat voorgoed in de muzikale geheugens gebeiteld van een hele generatie pop- en rock-liefhebbers, naast de andere hoogtepunten uit de film, zoals Joe Cocker’s legendarische vertolking van ‘With A Little Help From My Friends’, The Who’s ‘See Me Feel Me’, en Jimi Hendrix’ geheel eigen vertolking van het Amerikaanse Volkslied.
Mede oprichter Leo Lyons maakte alle grote tijden mee, zij aan zij met frontman Alvin Lee (overleden in 2013). Na onenigheden aan het begin van deze eeuw vertrok Alvin, en werd opgevolgd door Joe Gooch (ook van de partij deze avond). Begin 2014 verlieten zowel Gooch als Lyons Ten Years After, en richtten Hundred Seventy Split op, terwijl de resterende oer-leden Ric Lee en Chick Churchill onder de oude naam voort zijn gegaan).

De band zal deze avond o.a. de gehele set uitvoeren, zoals die op Woodstock gespeeld werd. Dat alleen is al bijzonder, aangezien een deel van die opnames door technische mankementen bij de beeld- en geluidploeg niet goed uit de verf kwamen – waardoor uiteindelijk alleen ‘Going Home’ in de film terechtkwam. TYA is echter meer dan Going Home alléén, andere prachtsongs van de band zijn ondermeer ‘Love Like A Man’,  ‘Hear Me Calling’, ‘Religion’, en het even wonderschone ‘I’d Love To Change The World’.

Date

Oct 04 2020

Time

19:30

More Info

Read More

Location

Manifesto
Hoorn, Noord-Holland
REGISTER
QR Code