Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

AFGELAST – Swans – Baby Dee

Het kabinet heeft een aantal maatregelen getroffen om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen. Eén van deze maatregelen is een verbod op evenementen en concerten in heel Nederland tot 1 september. Concerten en festivals die in die periode in 013 gepland staan worden zoveel mogelijk verplaatst. We vragen jullie om je geduld, we doen ons best om ook voor dit event een nieuwe datum te vinden.

Bij het verplaatsen van concerten blijven tickets geldig voor de nieuwe datum: je hoeft hiervoor geen actie te ondernemen. Wordt het evenement definitief afgelast of ben je verhinderd op de nieuwe datum, dan kan je een voucher ter waarde van de aankoop, inclusief (service)kosten, aanvragen die later ingewisseld kan worden voor een show in 013. Deze voucher blijft 24 maanden geldig. Je kan ook je ticketgeld doneren aan 013 of restitutie aanvragen. 

We zijn vereerd dat we de legendarische noiserock en postpunk band Swans na hun meesterlijke headlineshow op Roadburn 2011 weer mogen verwelkomen in 013! Na Roadburn gaf de band ook wervelende shows op festivals als Best Kept Secret, Le Guess Who? en Rewire. De groep rondom frontman Michael Gira had veel succes in de jaren 80 en 90 met fenomenale platen zoals ‘Filth’, ‘The Great Annihilator’ en ‘Soundtracks For The Blind’. Na een stilte van 14 jaar blies Gira het project dit decennium weer nieuw leven in en met goede reden: elke fan zal beamen dat het drieluik ‘The Seer’, ‘To Be Kind’ en ‘The Glowing Man’ tot het beste hoort wat de band ooit maakte. Tel daar de allesverzengende liveshows bij op en besef dat er bij Swans nog geen sleet op zit. Laatste worp ‘Leaving Meaning.’ mag dan misschien rustiger dan ooit zijn, de repetitieve onheil, donkere thematiek en grommende Gira maken het nog steeds geen lichte kost.

De gerespecteerde kunstenares Baby Dee zal openen. Dee werkte in haar carrière samen met o.a. Antony & The Johnsons, David Tibet/Current 93, Andrew WK en Will Oldham. Ze is ook te horen op de laatste plaat van Swans, ‘Leaving Meaning.’.

Bezetting op deze avond: Michael Gira (gitaar, zang), Christoph Hahn (gitaar), Phil Puleo (drums), Christopher Pravdica (bass, toetsen), Dana Schechter (bass, gitaar, toetsen), Larry Mullins (percussie)

Date

Aug 13 2020

Time

20:00

More Info

Read More
013 Tilburg

Location

013 Tilburg
REGISTER
QR Code