Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Rivers of Nihil – Black Crown Initiate – MØL – Orbit Culture

De vooruitstrevende death metalband Rivers Of Nihil bracht een van de beste albums van 2018 uit met ‘Where Owls Know My Name. Deze avond wordt dit album volledig uitgevoerd, aangevuld met diverse fan-favourites. Het is de derde plaat van de totaal vier platen die een groot concept over de seizoen omvatten. Waar de eerste twee platen ‘The Conscious Seed of Light’ (2013) en ‘Monarchy’ (2015) handelen om de lente en zomer, representeert ‘Where Owls Know My Name’ het najaar. En ondanks dat dit seizoen vaak geassocieerd wordt met de dood, staat de herfst meer voor de wedergeboorte voor Rivers Of Nihil zelf. De groep is ontstaan in 2009 en maakte al snel naam in de metalscene, dankzij hun progressieve mix van elektronica, jazz, alternative rock, folk, en gouden eeuw van Shrapnel Records, en de meedogenloze performance van de band. Bereid je voor op dit gigantische muzikale monster!

Black Crown Initiate is een Amerikaanse progressieve death metal band. Ze vestigde zichzelf als een van de beste aanstormende acts dankzij hun debuut ‘The Wreckage Of Stars’. Met opvolger ‘Selves We Cannot Forgive’ nam de groep een grote stap voorwaarts in het maken van ‘thinking man’s’ rockmuziek die heavier is dan graniet, en vernuftig zonder te ontoegankelijk te zijn.

Deense blackgaze band Møl leverde een van de best shows tijdens Complexity Fest 2019. Geleid door de charismatische frontman Kim Song Sternkopf, blies de band iedereen omver met hun songs afkomstig van debuutalbum ‘Jord’, uitgegeven door Holy Roar Records in 2018.

Orbit Culture is een vierkoppige melodische death metalband afkomstig uit het diepe zuiden van Zweden. Ze staan garant voor een mix van pakkende melodieën en grooves die ontzettende gepassioneerd gebracht worden.

Date

Oct 04 2019

Time

19:30

Location

Patronaat
Haarlem
QR Code